LIKE ONLINE

Αυτός είναι ο γηραιότερος σέρφερ στον κόσμο - Είναι σχεδόν 90 ετών και μπήκε στα ρεκόρ Γκίνες - Φωτογραφίες

Αυτός είναι ο γηραιότερος σέρφερ στον κόσμο - Είναι σχεδόν 90 ετών και μπήκε στα ρεκόρ Γκίνες - Φωτογραφίες

Ο Seiichi Sano, ιδιοκτήτης μιας πολυάσχολης εταιρείας στην αρχή της ζωής του, ξεκίνησε από την αρχή στα 80 του χρόνια, ανεβαίνοντας στο όρος Φούτζι. Προφανώς δεν ήταν αρκετή η πρόκληση της υψηλότερης κορυφής της Ιαπωνίας, και σχεδόν αμέσως άρχισε να κάνει σέρφινγκ.

Ο Sano κλείνει τα 90 του χρόνια αργότερα φέτος, και αφού αναγνωρίστηκε από τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες ως ο γηραιότερος άνδρας που έχει κάνει σερφ, είναι έτοιμος για άλλες δοκιμασίες.

«Ίσως δοκιμάσω το bouldering», είπε, υπονοώντας ότι μπορεί να το κάνει πρώτα σε ένα γυμναστήριο. «Έξω μπορεί να είναι λίγο επικίνδυνο». Απέκλεισε το bungee-jumping. «Πολύ τρομακτικό», είπε. Ή ίσως να μείνει σε αυτό που ξέρει.

«Νομίζω ότι θα ήταν ενδιαφέρον να προσπαθήσω να κάνω σερφ μέχρι να γίνω 100 ετών», είπε ο Sano. «Νομίζω ότι φροντίζω καλύτερα τον εαυτό μου όταν έχω τέτοιους στόχους. Ακόμα και τώρα, φροντίζω τον εαυτό μου καλύτερα από ό,τι πριν».

Ο Sano ζει περίπου 20 λεπτά από τη Γιοκοχάμα και βγαίνει τα περισσότερα Σαββατοκύριακα στην παραλία με τη μαύρη άμμο κοντά στην Ενοσίμα, το μικρό νησί που φιλοξένησε την ιστιοπλοΐα για τους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και ήταν το λιμάνι για τους Αγώνες του 1964.

Είπε ότι εμπνεύστηκε από έναν υπάλληλο στην τοπική του τράπεζα, ο οποίος ήταν πάντα μαυρισμένος και δεν έμοιαζε με τυπικό τραπεζίτη. Το μυστικό του, είπε, ήταν το σέρφινγκ. Έτσι, ο Sano το ακολούθησε και βρήκε έναν δάσκαλο.

«Δεν θεωρώ τον εαυτό μου ηλικιωμένο», είπε, με τη σανίδα να στέκεται δίπλα του. «Ποτέ δεν σκέφτηκα τον εαυτό μου ως ηλικιωμένο. Νιώθω πάντα ότι μπορώ ακόμα να προχωρήσω μπροστά. Μπορώ ακόμα να το κάνω. Μπορώ ακόμα να το απολαμβάνω».

Η Ενοσίμα είναι μια περιοχή με μικρά κύματα, κάτι που ταιριάζει στον Sano. Την Πέμπτη ενώθηκε με εκατοντάδες άλλους σέρφερ, περιμένοντας να έρθουν τα μεγαλύτερα κύματα. Όλοι οι σέρφερ ήταν νεότεροι, φυσικά. Αρκετοί ήταν ηλικίας δημοτικού ή γυμνασίου, οι οποίοι επίσης συνεργάζονται με τον δάσκαλο σερφ του Sano, τον 46χρονο Kazuto Shimizu.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top