LIKE ONLINE

Twitter: Κίνημα «δεν πληρώνω» κόντρα στη συνδρομητική υπηρεσία του Μασκ

Twitter: Κίνημα «δεν πληρώνω» κόντρα στη συνδρομητική υπηρεσία του Μασκ

Ο Έλον Μασκ άρχισε να κάνει πράξη την απειλή του να αφαιρεί τα σήματα πιστοποιημένων λογαριασμών από τα προφίλ του Twitter που δεν πληρώνουν συνδρομή, όμως πολλοί διάσημοι χρήστες –από τον Λευκό Οίκο μέχρι τους New York Times- αρνούνται να συμμορφωθούν.

Οι συνδρομές είναι βασικό σκέλος της προσπάθειας για αύξηση της κερδοφορίαε της πλατφόρμας, της οποίας τα έσοδα κατέρρευσαν μετά την εξαγορά της από τον Έλον Μασκ, όμως το νέο πλάνο αποδεικνύεται αντιδημοφιλείς σε ορισμένους από τους καλύτερους πελάτες του.

Αφότου η διεύθυνση των New York Times ξεκαθάρισε ότι δεν θα πληρώσει συνδρομή, το Twitter αφαίρεσε το Σαββατοκύριακο το σήμα πιστοποίησης στον κεντρικό λογαριασμό των New York Times, τον οποίο ακολουθούν 55 εκατομμύρια χρήστες.

Μάλιστα ο Μασκ επιτέθηκε στην εφημερίδα με καταιγισμό εκδικητικών προσβολών: «Η πραγματική τραγωδία των @NYTimes είναι ότι η προπαγάνδα τους δεν είναι καν ενδιαφέρουσα» έγραψε στο Twitter ο ιδιοκτήτης του.

«Επίσης, η ροή τους είναι το ισοδύναμο της διάρροιας στο Twitter. Δεν διαβάζεται» συνέχισε.

Η συνδρομή στην υπηρεσία Twitter Blue ξεκινά από τα 7 δολάρια τον μήνα για τους απλούς χρήστες, όμως οι εταιρείες και οι οργανισμοί θα πρέπει να πληρώνουν 1.000 δολάρια τον μήνα, συν 50 δολάρια για το προφίλ κάθε υπαλλήλου τους.

Η συνδρομή προσφέρει σήμα πιστοποίησης που εμφανίζεται χρυσό για τις επιχειρήσεις, γκρίζο για κυβερνητικούς οργανισμούς και μπλε για τους απλούς χρήστες.

Ωστόσο το Twitter όμως δεν πιστοποιεί ότι ο κάτοχος του λογαριασμού είναι αυτός που δηλώνει, κάτι που αφήνει περιθώριο για πλαστά προφίλ και απάτες.

 

Το παλιό μπλε σήμα θα άρχισε να αφαιρείται την 1η Απριλίου από τους λογαριασμούς που το είχαν αποκτήσει δωρεάν παλαιότερα, όπως είχε προειδοποιήσει ο Μασκ, κάτι που εφαρμόστηκε άμεσα στο κεντρικό προφίλ της εφημερίδας.

«Δεν σκοπεύουμε να πληρώσουμε το μηνιαίο τέλος για τους θεσμικούς λογαριασμούς μας στο Twitter» ανακοίνωσαν την Κυριακή οι New York Times. «Επιπλέον δεν θα αποζημιώνουμε ρεπόρτερ για προσωπικούς λογαριασμούς Twitter Blue, εκτός από σπάνιες περιπτώσεις που αυτή η ιδιότητα θα είχε ουσιώδη σημασία για το ρεπορτάζ» διευκρίνισαν.

Το ίδιο ανακοίνωσαν το Associated Press, το CNN, οι Los Angeles Times και η Wasahington Post, ανέφερε το BBC. Σύμφωνα με το Axios, ούτε ο Λευκός Οίκος θα πληρώνει για πιστοποίηση των προφίλ των αξιωματούχων του.

Απρόθυμοι να πληρώσουν εμφανίζονται και πολλοί διάσημοι χρήστες, από τον μπασκετμπολίστα ΛεΜπρόν Τζέιμς μέχρι τον ηθοποιό του Star Trek Ουίλιαμ Σάτνερ.

Πηγή: in.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top