ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θέλουν κάμερες ασφαλείας σε όλα ανεξαιρέτως τα γήπεδα ΑΚΕΛ και ΔΗΠΑ – Κατέθεσαν πρόταση νόμου

Θέλουν κάμερες ασφαλείας σε όλα ανεξαιρέτως τα γήπεδα ΑΚΕΛ και ΔΗΠΑ – Κατέθεσαν πρόταση νόμου

Κοινή πρόταση νόμου για τροποποίηση του «περί της Πρόληψης και Καταστολής της Βίας στους Αθλητικούς Χώρους Νόμου», κατέθεσαν ΑΚΕΛ και ΔΗΠΑ, μέσω της οποίας επιχειρούν να επιφέρουν συγκεκριμένες αλλαγές σε πρόνοιες του Νόμου.

Με την πρώτη τροποποίηση, ΑΚΕΛ και ΔΗΠΑ θέλουν να καταστεί υποχρεωτική η εγκατάσταση τηλεοπτικού συστήματος κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης (καμερών) σε όλα τα στάδια γήπεδα, κλειστά και μη, που διεξάγονται αγώνες οποιουδήποτε αθλήματος ή εκδηλώσεις, ανεξαρτήτως της χωρητικότητάς τους.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης είναι υποχρεωτικό να τοποθετούνται σε κλειστά στάδια ή γήπεδα ή άλλα κλειστά αθλητικά κέντρα, τα οποία είναι χωρητικότητας άνω των 2.000 θέσεων και τα οποία χρησιμοποιούνται για τη διεξαγωγή αγώνα ή εκδήλωσης, καθώς και σε ανοικτά στάδια ή γήπεδα, τα οποία χρησιμοποιούνται για τη διεξαγωγή ποδοσφαιρικού αγώνα ή εκδήλωσης, όπου λαμβάνουν μέρος σωματεία, αθλητικές εταιρείες ή σύλλογοι πρώτης κατηγορίας ή που έχουν διεθνή διάσταση.

Με τη δεύτερη τροποποίηση, ΑΚΕΛ και ΔΗΠΑ επιχειρούν να καταστήσουν υποχρεωτικό όπως, πριν από την ημέρα διεξαγωγής σε αθλητικό χώρο αγώνα ή εκδήλωσης, τα εισιτήρια να διανέμονται είτε ηλεκτρονικά είτε από χώρους που υποδεικνύονται από τον διοργανωτή του αγώνα ή της εκδήλωσης μέσω συστημάτων, τα οποία να είναι αδειοδοτημένα από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού και συνδεδεμένα με το κεντρικό μητρώο κατόχων κάρτας φιλάθλων, ώστε να αποφεύγεται η ψευδής δήλωση στοιχείων.

Σε ό,τι αφορά, πάντως, τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, κατά την πρόσφατη συνεδρία της Επιτροπής Νομικών το όλο θέμα συζητήθηκε διεξοδικά, με την Υπουργό Δικαιοσύνης, Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου τόνισε πως, ανάμεσα στα μέτρα που αποφάσισε η Κυβέρνηση με στόχο την αντιμετώπιση των φαινομένων βίας στα γήπεδα, υπάρχει η εφαρμογή αυστηρού χρονοδιαγράμματος για την εγκατάσταση κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης σε όλα τα στάδια, στα οποία σήμερα δεν τηρούνται οι απαραίτητες από τον νόμο προδιαγραφές, ανεξαρτήτου χωρητικότητας.

Από την πλευρά του, ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Στέλιος Παπαθεοδώρου, υπέδειξε πως, η χρήση των προβληματικών κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης CCTV, χωρίς ευκρίνεια και καλό φωτισμό, αλλά και η χρήση κουκούλων από χούλιγκαν δεν βοηθά την Αστυνομία, ενώ ο Πρόεδρος της Αρχής Αδειοδότησης Σταδίων, Γιώργος Καράς, τόνισε την ανάγκη εκπόνησης ειδικής μελέτης, ώστε να καλυφθούν όλα τα στάδια με κατάλληλα κυκλώματα, που θα διαθέτουν τον ανάλογο φωτισμό, αλλά και ευκρίνεια.

Αξίζει, δε, να αναφερθεί πως, η πρόταση νόμου έχει κατατεθεί για συζήτηση και εξέταση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών, προτού οδηγηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση και αναμένεται να συζητηθεί μετά τις διακοπές του Πάσχα, στην παρουσία και όλων των αρμοδίων φορέων.

Σημειώνεται, τέλος, πως, την πρόταση νόμου εκ μέρους του ΑΚΕΛ υπογράφουν οι Βουλευτές Άριστος Δαμιανού, Ανδρεάς Πασιουρτίδης και Γιώργος Κουκουμάς, ενώ από πλευράς ΔΗΠΑ, ο Βουλευτής Αλέκος Τρυφωνίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top