ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυτές οι επιχειρήσεις θα είναι ανοιχτές το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου – «Παλεύουν όλοι για να κρατηθούν στη ζωή»

Αυτές οι επιχειρήσεις θα είναι ανοιχτές το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου – «Παλεύουν όλοι για να κρατηθούν στη ζωή»

Αρκετοί είναι οι χώροι που ενδεχομένως να παραμείνουν κλειστοί, Μεγάλο Σάββατο και Κυριακή του Πάσχα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Γ.Γ του Παγκύπριου Συνδέσμου ιδιοκτητών κέντρων αναψυχής, Φάνου Λεβέντη στο ThemaOnline. 

«Είναι ιδιαίτερες οι μέρες του Πάσχα, υπάρχουν και τα μουσικοχορευτικά κέντρα τα οποία σίγουρα το Σάββατο μετά την Ανάσταση, λειτουργούν», είπε συγκεκριμένα.

«Αυτό που μας προβληματίζει σε μεγάλο βαθμό είναι ο θόρυβος που γίνεται ιδιαίτερα αυτές τις μέρες γύρω από τις τιμές των κρεάτων και δημιουργούν μία αναστάτωση στην αγορά. Δεν αφήνεται η αγορά να λειτουργήσει όπως θα έπρεπε. Φεύγουμε και από το νόημα των ημερών και ασχολούμαστε με το θέμα των τιμών. Υπάρχει μία έντεχνη χειραγώγηση της τιμής ιδιαίτερα του αρνιού με αποτέλεσμα να ανεβαίνουν οι τιμές. Ερχόμαστε σε πολύ δύσκολη θέση, γιατί αν αγοράσεις το αρνί 14 ευρώ το κιλό πόσα θα πρέπει να το πληρώσει ο πελάτης;», συμπλήρωσε.

«Αυτός ο θόρυβος γύρω από τις τιμές λειτουργεί εναντίον της αγοράς», συνέχισε.

Όσο αφορά τις προτιμήσεις του κόσμου κατά την περίοδο του Πάσχα, ο κύριος Λεβέντης σημείωσε ότι «είναι μία περίοδος όπου αρκετοί καταλήγουν στα χωριά τους, άλλοι θα επισκεφθούν κάποια ξενοδοχεία που είναι ανοιχτά, τα ορεινά θέρετρα και όσοι μείνουν στους πυρήνες των πόλεων θα επισκεφθούν τους χώρους που θα είναι ανοιχτοί ενώ άλλοι θα επιλέξουν το σπίτι τους»»

«Φέτος με την κατάσταση που επικρατεί με τις τιμές, υπάρχει σίγουρα ένας προβληματισμός στον κόσμο εάν θα επισκεφθεί τους χώρους αυτούς για φαγητό ή αν θα περιορίσει τις εξόδους του», πρόσθεσε.

Για τιμές ανέφερε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια να κρατάνε τις τιμές χωρίς να μπαίνουν επιπρόσθετες αυξήσεις.

«Τα έσοδα των επιχειρήσεων είναι δισανάλογα. Δεν υπάρχει το αρθροιστικό υπόλοιπο που να επιτρέπει στους χώρους να έχουν κέρδος. Είναι πολύ ψηλά οι δαπάνες, η ενέργεια, οι πρώτες ύλες που δεν επιτρέπουν στους επιχειρηματίες να έχουν κέρδος. Παλεύουν όλοι για να κρατηθούν στη ζωή. Δεν έχουμε δικαίωμα να αλλάζουμε πάνω από 2 φορές τις τιμές μας. Υπάρχει ένας περιορισμός», εξήγησε.

Καταλήγοντας, ο Γ.Γ του Παγκύπριου Συνδέσμου ιδιοκτητών κέντρων αναψυχής, μίλησε για το τεράστιο όπως το χαρακτήρισε θέμα με το προσωπικό, επισημαίνοντας πως «περιμένουμε συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας. Έχει επιχειρήσεις που περιορίζουν το μέγεθος κόσμου που επιδιώκουν ή μένουν κλειστές εξαιτίας του προσωπικού»

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίνα Λεμεσού: Επιχείρησαν να φύγουν από το parking χωρίς να πληρώσουν - Πρόταξαν μαχαίρι σε αστυνομικούς

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top