ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μηνύματα που συγκλονίζουν: «Ο κόσμος φοβάται να πάει στο νοσοκομείο… Επιλέγει να πεθάνει στο σπίτι του αβοήθητος»

Μηνύματα που συγκλονίζουν: «Ο κόσμος φοβάται να πάει στο νοσοκομείο… Επιλέγει να πεθάνει στο σπίτι του αβοήθητος»

Για τα μηνύματα που λαμβάνει από απεγνωσμένους συγγενείς για τους δικούς τους ασθενείς μίλησε ο Γεροντολόγος, Δρ Μάριος Κυριαζής, σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μηνύματα που συγκλονίζουν, από ανθρώπους που υποφέρουν αλλά αρνούνται να πάνε στο νοσοκομείο.

«Τελευταία μου έρχονται συνέχεια μηνύματα από απεγνωσμένους συγγενείς για τους δικούς τους ασθενείς. Πάντα είχα τέτοια μηνύματα αλλά τώρα έγιναν πιο πυκνά και πολύ πιο σκληρά», έγραψε χαρακτηριστικά ο κύριος Κυριαζής.

«Ο ηλικιωμένος πατέρας της, λέει, έχει σοβαρή μόλυνση αλλά αρνείται να πάει στο νοσοκομείο. Ξέρει ότι αν πάει στο νοσοκομείο θα πεθάνει στο χειρουργικό τραπέζι χωρίς κανένα συγγενή δίπλα του, αλλά αν μείνει σπίτι θα πεθάνει μέσα στους πόνους και την μορφίνη, με το χέρι της κόρης του να κρατά το δικό του. Δηλαδή ένα είδος ευθανασίας. Τι να διαλέξει;

Ο άλλος, έχει σοβαρό καρκίνο, αρνιέται κάθε ιατρική θεραπεία και θέλει να μείνει σπίτι του, με την οικογένεια του. Οι γιατροί τους είπαν να πάνε στο νοσοκομείο και έκλεισαν το τηλέφωνο.

Με ρωτούν οι συγγενείς τι να κάνουν. Τι να τους πω; Γιατί φοβάται ο κόσμος να πάει σε νοσοκομείο και επιλέγει να πεθάνει στο σπίτι του αβοήθητος;

Ο γιατρός έχει υποχρέωση να κάνει εκείνο που είναι προς το όφελος του ασθενή, αλλά αυτό το όφελος μπορεί να μην είναι κάθε φορά το νοσοκομείο. Ίσως να ξέφυγε και λίγο το νόημα της ιατρικής, το οποίο δεν είναι πάντα η ιατρική θεραπεία από μόνη της, αλλά και να βλέπουμε τον άνθρωπο στο σύνολο των περιστάσεων του, τις επιθυμίες του και τις ιδιαιτερότητες του», γράφει στην ανάρτηση.

Δείτε την ανάρτηση:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Πνίγηκε» το gov.cy, χωρίς διαδίκτυο και email η κυβέρνηση

Θες να πας με πλοίο στον Πειραιά; Άρχισαν οι κρατήσεις θέσεων – Πότε σαλπάρει το πρώτο πλοίο, τα δρομολόγια και οι τιμές

Εν αναμονή των προεκλογικών δαπανών υποψηφίων ΠτΔ ο Γενικός Ελεγκτής – Πόσοι δεν κατέθεσαν ακόμη στοιχεία

Αρτοποιεία: Τους «χτύπησε την πόρτα» η ακρίβεια – Στα ύψη οι τιμές για φλαούνες και τσουρέκια ενόψει Πάσχα

Στις 8 οι συλλήψεις πριν το ντέρμπι στο ΓΣΠ - Τους τσάκωσαν με ρόπαλα, σιδερογροθιές και ναρκωτικά

Πως είναι σήμερα ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ»; - Δείτε φωτογραφίες από όλους τους πρωταγνωνιστές της σειράς

Έκαναν «φύλλο και φτερό» οικία ιερέα στη Λάρνακα – Το ποσό που έκλεψαν

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top