ΕΛΛΑΔΑ

Αλέξης Γεωργούλης: Αναμένεται να μεταβεί στις Βρυξέλλες μετά τις καταγγελίες για βιασμό - Ποια τα επόμενα βήματα

Αλέξης Γεωργούλης: Αναμένεται να μεταβεί στις Βρυξέλλες μετά τις καταγγελίες για βιασμό - Ποια τα επόμενα βήματα

Μετά την καταγγελία της Ελένης Χρονοπούλου σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη για βιασμό και πρόκληση σωματικής βλάβη, υπάρχουν αναφορές για τρεις ακόμα καταγγελίες που έχουν γίνει σε βάρος του Ευρωβουλευτή, ενώ κάποιες από αυτές είναι εξαιρετικά πιθανό να λάβουν και νομική μορφή.

Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του Open στις Βρυξέλλες, Μαρία Αρώνη στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, ο κ. Γεωργούλης ενδέχεται να πάει στις Βρυξέλλες είτε την Παρασκευή είτε την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να συναντηθεί με τους Βέλγους δικηγόρους του και την εισαγγελέα που έχει αναλάβει την υπόθεση.

Παράλληλα, αύριο, Πέμπτη οι Βέλγοι δικηγόροι θα πάρουν στα χέρια τους την δικογραφία.

Όσον αφορά τη διαδικασία άρσης της ασυλίας, από την υπηρεσία Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου ανέφεραν στην ανταποκρίτρια του Open πως η διαδικασία θα πάρει περισσότερο χρόνο από ό,τι αναμενόταν, παρά το γεγονός πως ο ίδιος ο ευρωβουλευτής είχε ζητήσει την άρση της ασυλίας του και αυτό θα έπρεπε να επιταχύνει τη διαδικασία.

Την ερχόμενη Δευτέρα – Τρίτη συνεδριάζει η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων και εκεί ίσως να οριστεί ο εισηγητής ευρωβουλευτής της έκθεση για την άρση της ασυλίας του.

Από εκεί και πέρα η Επιτροπή θα συνεδριάσει και πάλι μετά από έναν μήνα. Χρειάζεται ολόκληρη διαδικασία για να φτάσουν οι ευρωβουλευτές στην ψηφοφορία στην Ολομέλεια, σύμφωνα με την δημοσιογράφο.

Έτσι η διαδικασία υπολογίζεται πως θα πάρει τουλάχιστον δύο μήνες ακόμη, εκτός και αν η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων συνεδριάσει εκτάκτως.

Πηγή:ethnos.gr

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top