Σχεδόν 3.000 ακίνητα αξίας 700 εκατομμυρίων υποθηκεύτηκαν το πρώτο τρίμηνο του έτους – Στοιχεία

Σχεδόν 3.000 ακίνητα αξίας 700 εκατομμυρίων υποθηκεύτηκαν το πρώτο τρίμηνο του έτους – Στοιχεία

Με ολοένα και αυξανόμενο ρυθμό συνεχίζονται οι υποθηκεύσεις ακινήτων στην Κύπρο, παρά το γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες η οικονομία δέχεται έντονες πιέσεις συνεπεία της ακρίβειας και του πληθωρισμού.

Σύμφωνα με στοιχεία του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, το πρώτο τρίμηνο του 2023 υποθηκεύτηκαν συνολικά 2.673 ακίνητα αξίας 694.293.038 ευρώ, με το μεγαλύτερο μέρος αυτών να γίνεται τον Μάρτιο.

Από ανάλυση των στοιχείων, προκύπτει ότι ο μεγαλύτερος αριθμός υποθηκών έγινε στην επαρχία Λευκωσίας και ο μικρότερος στην επαρχία Αμμοχώστου.

Ειδικότερα, στην επαρχία Λευκωσίας έγιναν 1.016 υποθήκες ακινήτων αξίας 206.875.839 ευρώ και στην επαρχία Λεμεσού 741 υποθήκες ακινήτων αξίας 179.663.783 ευρώ.

Στην επαρχία Λάρνακας έγιναν 427 υποθήκες ακινήτων αξίας 134.015.458 ευρώ και στην επαρχία Πάφου 343 υποθήκες ακινήτων αξίας 120.651.116 ευρώ.

Τέλος, στην επαρχία Αμμοχώστου έγιναν 145 υποθήκες ακινήτων αξίας 49.302.446 ευρώ.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Μέση Ανατολή: Πώς το Ιράν «γκρέμισε» τον «Σιδερένιο Θόλο» του Ισραήλ

Μέση Ανατολή: Πώς το Ιράν «γκρέμισε» τον «Σιδερένιο Θόλο» του Ισραήλ

Ιρανικοί πύραυλοι έπληξαν το Τελ Αβίβ και την πόλη Χάιφα τα ξημερώματα της Δευτέρας (16/6), καταστρέφοντας σπίτια και τροφοδοτώντας τις ανησυχίες μεταξύ των παγκόσμιων ηγετών στη συνάντηση της G7 αυτή την εβδομάδα ότι η αντιπαράθεση Ισραήλ-Ιράν θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση.

BEST OF TOTHEMAONLINE