ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γνώριζαν από το 2019 για τους κινδύνους από τους σέρβερ στο υπόγειο!

Γνώριζαν από το 2019 για τους κινδύνους από τους σέρβερ στο υπόγειο!

Από τον Ιούνιο του 2019 το υπουργείο Οικονομικών γνώριζε τους κινδύνους που εγκυμονούσε η τοποθέτηση των σέρβερ νευραλγικών κυβερνητικών υπηρεσιών στο υπόγειο του κτιρίου, όπου λίγο πριν το Πάσχα σημειώθηκε διαρροή νερού με αποτέλεσμα να παραλύσει σχεδόν στο σύνολό του το ψηφιακό κράτος για 24 ολόκληρες ώρες.

Οπως αποκαλύπτει σήμερα ο Φιλελεύθερος, έκθεση εξειδικευμένης εταιρείας στον τομέα της τεχνολογίας, που ετοιμάστηκε για λογαριασμό του υπουργείου Οικονομικών, έκανε λόγο για αυξημένο κίνδυνο διαρροής νερού, καθώς και άλλες σοβαρές παραλείψεις ασφαλείας (πυρασφάλεια, κλιματισμό κ.α.). Στην έκθεση καταγράφηκε αρκετές φορές η φράση «υψηλού κινδύνου» για συγκεκριμένους τομείς.

Η έκθεση, σύμφωνα με την εφημερίδα, τέθηκε ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου στη χθεσινή συνεδρίαση, από τον υφυπουργό Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Φίλιππο Χατζηζαχαρία, και αποφασίστηκε η διενέργεια διοικητικής έρευνας.

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο, η έκθεση, με ημερομηνία την 12η Ιουνίου 2019 αποσκοπούσε στη βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρονται στο κοινό, στην αύξηση της παραγωγικότητας και της αποδοτικότητας, στη μείωση του λειτουργικού κόστους και στην εξοικονόμηση χρόνου και πόρων. Για το κέντρο ψηφιακών δεδομένων, επισημαίνεται ότι στεγαζόταν στο υπόγειο (Β1) μαζί με τον χώρο στάθμευσης. Γινόταν λόγος για «υψηλού κινδύνου» πυρασφάλεια. Οι πυροσβεστήρες με το ειδικό αέριο ήταν ληγμένοι. Δεν ήταν όλα τα συστήματα πυρασφάλειας των διακομιστών (servers) συνδεδεμένοι με τον πίνακα ελέγχου. Ούτε ήταν σε λειτουργία κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης (CCTV). Υπήρχε χαρακτηριστική αναφορά για «υψηλό ρίσκο διαρροής νερού» κι επεξηγείτο ότι ο κίνδυνος εγκυμονείτο από υπερθέρμανση. Τα διάφορα τμήματα του χώρου δεν διαχωρίζονταν με πόρτες, ενώ μονάδες κλιματισμού είχαν εγκατασταθεί σε λάθος σημεία και στην ουσία δεν εξυπηρετούσαν τον σκοπό τους.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top