ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Βίρα τις άγκυρες» για το καλοκαίρι η Κύπρος – Οι νέες τουριστικές αγορές, οι καλές προοπτικές και η υποστελέχωση των ξενοδοχείων

«Βίρα τις άγκυρες» για το καλοκαίρι η Κύπρος – Οι νέες τουριστικές αγορές, οι καλές προοπτικές και η υποστελέχωση των ξενοδοχείων

Με θετικούς οιωνούς ξεκινά η νέα καλοκαιρινή περίοδος για τον κυπριακό τουρισμό, με τα στοιχεία για το 2023 να είναι πολλά υποσχόμενα, παρά την ανησυχία που προκαλεί η υποστελέχωση στα ξενοδοχεία.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον Υφυπουργό Τουρισμού, Κωνσταντίνο Κουμή, το 2023 αναμένεται να είναι μια πολύ καλή τουριστική χρονιά, αφού αναμένεται ότι οι τουριστικές αφίξεις θα αυξηθούν από 5% μέχρι και 10% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο το 2022, ενώ τα έσοδα αναμένεται να αγγίξουν τα 3,5 εκατομμύρια.

Οι τουριστικές αγορές και οι αισιόδοξες προοπτικές

Σύμφωνα, πάντως, με πηγές από το Υφυπουργείο Τουρισμού, υπάρχει αισιοδοξία, ενώ αναμένεται αύξηση από διάφορες τουριστικές αγορές, παρά το γεγονός πως, έχουμε «χάσει» τις μεγάλες μας αγορές, αυτές της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

Από την άλλη, η μεγαλύτερή μας αγορά, η Αγγλία, αναμένεται να έχει μια μικρή αύξηση και είναι σημαντικό να παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα.

Ταυτόχρονα, αυξήσεις αναμένονται και από άλλες αγορές όπως, την Πολωνία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και τις Σκανδιναβικές χώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι, το Υφυπουργείο έχει ξεκινήσει να «ποντάρει» και στην αγορά της Σαουδικής Αραβίας.

Προβληματισμός για την υποστελέχωση των ξενοδοχείων

«Σύννεφα» στο όνειρο αποτελούν το θέμα υποστελέχωσης στα ξενοδοχεία, αφού τίθεται θέμα για το πως τα ξενοδοχεία και οι ξενοδοχοϋπάλληλοι θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις αναμενόμενες, αυξημένες τουριστικές ροές κατά τη καλοκαιρινή σεζόν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το εν λόγω θέμα είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα από την περίοδο του κορωνοϊού και μετά παρ’ όλα αυτά, είναι ένα θέμα για το οποίο πρέπει να βρεθεί μια λύση. Παράλληλα, το Υφυπουργείο φαίνεται να είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους εμπλεκόμενους φορείς, με σκοπό την εξεύρεση λύσης στην υποστελέχωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η υποστελέχωση που υπάρχει, αν και εμπόδιο, δεν πρόκειται να βάλει «φρένο» στο άνοιγμα των ξενοδοχείων, αφού όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο ρεπορτάζ, οι ξενοδόχοι δηλώνουν πανέτοιμοι να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις που θα προκύψουν από τις τουριστικές ροές.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top