ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Πυρά» Κεραυνού κατά ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ: «Σύγκλιση απόψεων στο λαϊκισμό» - «Ας μη φωνάζει ο κλέφτης…»

«Πυρά» Κεραυνού κατά ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ: «Σύγκλιση απόψεων στο λαϊκισμό» - «Ας μη φωνάζει ο κλέφτης…»

Εμφανής είναι η σύγκλιση απόψεων μεταξύ ΑΚΕΛ και Δημοκρατικού Συναγερμού στο λαϊκισμό, δηλώνει ο Υπουργός Οικονομικών, Μάκης Κεραυνός, αναφορικά με το θέμα της διάθεσης των εσόδων από το τέλος του 0,4% για τη στήριξη των εκτοπισμένων και όσα λέχθηκαν κατά τη χθεσινή (2/5) παρουσία του Υπουργού Οικονομικών στη συνεδρίαση της Επιτροπής Προσφύγων της Βουλής.

«Με λύπη διαπιστώνω ότι είναι εμφανής η σύγκλιση απόψεων μεταξύ ΑΚΕΛ και Δημοκρατικού Συναγερμού στο λαϊκισμό και σε μια χαμηλού επιπέδου αντιπολίτευση, χρησιμοποιώντας ακόμα και τον προσφυγικό κόσμο στην προσπάθειά τους να φθείρουν τη νέα Κυβέρνηση», τόνισε ο Μάκης Κεραυνός.

Ο Υπουργός Οικονομικών ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα να παρευρεθεί στη Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων και διαβεβαίωσε ότι, τόσο ο ίδιος, όσο και η Κυβέρνηση, πάντα θα αντιμετωπίζουν με κάθε θετικό τρόπο τα αιτήματα και τα προβλήματα του προσφυγικού κόσμου.

Κατά τη Συνεδρία και ενώπιον του Κεντρικού Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών ο Υπουργός ανέφερε ότι, τα 11 αιτήματα του Φορέα έγιναν αποδεκτά και θα πρέπει να συζητηθεί το θέμα του τέλους 0,4% που εκκρεμεί εδώ και μήνες, το οποίο δεν κατάφερε να λύσει η προηγούμενη Κυβέρνηση, έτσι ώστε να μειωθούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια που βρίσκονται σήμερα σε ποσοστό πέραν του 65%. Παράλληλα, ο Υπουργός τόνισε ότι πρέπει να εξεταστεί το θέμα απαίτησης €45 εκ. από την Κυβέρνηση που ήταν εγγυητής σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια του Φορέα και επί τούτου να αρχίσει ένας παραγωγικός διάλογος με τον Φορέα, ώστε να συναποφασιστεί ο καλύτερος τρόπος διάθεσης των εσόδων από το τέλος, με μοναδικό γνώμονα το όφελος του Φορέα και των προσφύγων.

Ο Πρόεδρος του Φορέα, κ. Πούρος, ευχαρίστησε τον Υπουργό και συμφώνησε για την έναρξη ενός διαλόγου για αμοιβαία συμφωνημένη κατάληξη.

«Η νέα Κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή ενέσκηψε σθεναρά στην προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων του προσφυγικού κόσμου, με αδιαμφισβήτητη απόδειξη το σημαντικό Σχέδιο για διάθεση καινούργιων και ασφαλών προσφυγικών κατοικιών, που οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν φρόντισαν να εκπονήσουν αφήνοντας τις προσφυγικές κατοικίες σε κακή κατάσταση και στο έλεος των φυσικών φαινομένων. Επομένως, επί του θέματος, ας μη φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης» κατέληξε ο Υπουργός Οικονομικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Πτώμα στη Σωτήρα: Πιθανόν το πρόσωπο να βρισκόταν σε βάρκα με μετανάστες - Τα σενάρια που μελετούν οι ανακριτές

Η Τόνια Σωτηροπούλου μας γνωρίζει τη μαμά της - Δείτε φωτογραφία



Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε σήμερα (23/04) γύρω στις 12:30 το μεσημέρι στη Λακατάμια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top