Ο Ατζάι Μπάνγκα νέος πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας

Ο Ατζάι Μπάνγκα νέος πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας

Εξελέγη νωρίτερα την Τετάρτη 3/5 νέος επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας, ο Ατζάι Μπάνγκα.

Ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για το αξίωμα και θα αναλάβει επισήμως τα καθήκοντά στις 2 Ιουνίου.

Διαδέχεται στη θέση αυτή τον οικονομολόγο Ντέιβιντ Μάλπας, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ επί προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος παραιτήθηκε προτού να λήξει η πενταετής θητεία του.

Ο 63χρονος Ινδοαμερικανός Ατζάι Μπάνγκα ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος του επενδυτικού μετοχικού αμοιβαίου κεφαλαίου General Atlantic και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας συμμετοχών Exor, της οικογένειας Ανιέλι. Ήταν επίσης διευθύνων σύμβουλος της MasterCard.

Ο ίδιος έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι προτεραιότητές του είναι αφενός η χρηματοδότηση του αγώνα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και άλλων κρίσεων και αφετέρου η μεταρρύθμιση της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Είθισται ο επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας να είναι Αμερικανός και εκείνος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ευρωπαίος.

ΠΗΓΗ: CNN.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στα αποκαΐδια της κρίσης: Φωτιές, ευθύνες και ένας ανασχηματισμός, τον Σεπτέμβρη - Ποιοι υπουργοί «βλέπουν» την έξοδο

Στα αποκαΐδια της κρίσης: Φωτιές, ευθύνες και ένας ανασχηματισμός, τον Σεπτέμβρη - Ποιοι υπουργοί «βλέπουν» την έξοδο

Με τις φλόγες να έχουν αφήσει πίσω τους δύο νεκρούς, δεκάδες κατεστραμμένα σπίτια και επιχειρήσεις σε κοινότητες στην ορεινή Λεμεσό, η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη δεν καλείται πλέον μόνο να διαχειριστεί τις συνέπειες μιας φυσικής καταστροφής, αλλά και τις πολιτικές αναταράξεις που πυροδοτούνται μέρα με τη μέρα.

BEST OF TOTHEMAONLINE