LIKE ONLINE

Κάρολος: Εννέα εκατομμύρια περισσότεροι Βρετανοί παρακολούθησαν την κηδεία της Ελισάβετ από τη στέψη

Κάρολος: Εννέα εκατομμύρια περισσότεροι Βρετανοί παρακολούθησαν την κηδεία της Ελισάβετ από τη στέψη

Όσο κι αν ακούγεται περίεργο, εννέα εκατομμύρια περισσότεροι Βρετανοί παρακολούθησαν την κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ απ' ότι την τελετή στέψης του διαδόχου και πρωτότοκου γιου της, Καρόλου.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της τηλεθέασης, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Guardian», μπορεί η τελετή στέψης του 75χρονου μονάρχη το Σάββατο να είχε την μεγαλύτερη τηλεθέαση της χρονιάς, ωστόσο, για τους Βρετανούς δεν ήταν τόσο... δελεαστική όσο η κηδεία της μητέρας του.

Με βάση τα επίσημα στοιχεία, περίπου 29 εκατομμύρια Βρετανοί παρακολούθησαν την κηδεία της μητέρας του μονάρχη τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ την τελετή στέψης του Καρόλου 20 εκατομμύρια τηλεθεατές, σχολιάζει το σχετικό δημοσίευμα.

Το γεγονός αυτό καθιστά την μεγαλοπρεπή τελετή στέψης του μονάρχη ως το πιο δημοφιλές τηλεοπτικό γεγονός της χρονιάς, ωστόσο το κοινό ήταν σημαντικά μικρότερο από την κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Πάντως, τα νούμερα της τηλεθέασης για τη στέψη στο Αβαείο του Ουέστμινστερ ενισχύθηκαν από τις άσχημες καιρικές συνθήκες σε πολλές περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου που ανάγκασαν αρκετούς πολίτες να παρακολουθήσουν από την «μικρή οθόνη» όλο το τελετουργικό.

Τα κανάλια που προτίμησαν οι τηλεθεατές για τη στέψη του Καρόλου

Η μεγάλη πλειοψηφία των τηλεθεατών - 15,5 εκατομμύρια - είδαν τη στέψη μέσω του BBC.

Περίπου 3,6 εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν την τελετή στέψης από το βρετανικό δίκτυο «ITV», ενώ 800 χιλιάδες προτίμησαν το Sky News, σύμφωνα με τη επίσημα στοιχεία Βarb που παρέχονται από το πρακτορείου Digital-i.

Πηγή: protothema.gr

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Χαρτσιώτης: «Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν ευθύνες για απόδραση κρατουμένου»

Χαρτσιώτης: «Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν ευθύνες για απόδραση κρατουμένου»

Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν κάποιες ευθύνες, που σίγουρα θα αποδοθούν, δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάριος Χαρτσιώτης, σε σχέση με τη χθεσινή απόδραση υπόδικου από τις Κεντρικές Φυλακές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top