ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μολυσμένος αέρας στο κτίριο της Κεντρικής Τράπεζας - Άνοιξαν παράθυρα και δόθηκε άδεια για τηλεργασία

Μολυσμένος αέρας στο κτίριο της Κεντρικής Τράπεζας - Άνοιξαν παράθυρα και δόθηκε άδεια για τηλεργασία

Μετά από έλεγχο, η διαπίστωση ότι ο αέρας εντός του εργασιακού χώρου στην Κεντρική Τράπεζα είναι μολυσμένος, έφερε αναστάτωση στους εργαζομένους.

Σύμφωνα με την Τασούλα Κυπριανίδου Λεοντίδου, Ανώτερη Λειτουργός Επιθεώρησης Εργασίας, όπως ανέφερε στην εκπομπή "Alpha Ενημέρωση", κατά καιρούς η Κεντρική Τράπεζα κάνει ελέγχους για την ποιότητα αέρα στα κτίρια της.

«Στο πλαίσιο τακτικών ελέγχων που κάνει η ίδια η Τράπεζα για την ποιότητα του αέρα, έδειξαν κάποια ψηλά επίπεδα φορμαλδεΰδη...Αυτό το φαινόμενο παρατηρείται οταν υπάρχουν εργασιακοί χώροι οι οποίοι δεν αερίζονται καλά άρα επιβαρύνεται η ποιότητα του αέρα», εξηγεί η κ.Λεοντίδου.

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας ανταποκρίθηκε άμεσα σε επιστολή της ΕΤΥΚ, ενώ αρμόδιοι επιθεωρητές επισκέφθηκαν την Κεντρική Τράπεζα και συζήτησαν με την Επιτροπή Ασφάλειας και τη διεύθυνση του οργανισμού τρόπους επίλυσης του προβλήματος.

Μια προσωρινή λύση, η οποία και υλοποιήθηκε άμεσα σύμφωνα με την κ.Λεοντίδου, ήταν να ανοιχθούν όλα τα παράθυρα για να βελτιωθεί σημαντικά η ποιότητα αέρα, κάτι που επιτεύχθηκε.

Αμέσως οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν ότι σε περίπτωση που ανησυχούν για την ασφάλεια της υγείας τους εντός του εργασιακού χώρου , θα μπορούν να εργαστούν τις επόμενες μέρες με τηλεργασία από το σπίτι τους, μέχρι να γίνε επανάληψη μετρήσεων.

Εν συνεχεία διευκρίνισε ότι τα ψηλά επίπεδα φορμαλδεΰδης βρέθηκαν κυρίως στα υπόγεια και όχι σε όλους τους χώρους του κτιρίου.

Τέλος τόνισε, ότι τα πιο πάνω πρόκειται για προσωρινά μέτρα, ενώ η Διεύθυνση του Οργανισμού της Κ.Τ έχει ήδη δρομολογήσει να προβεί σε πιο δραστικά και ουσιαστικά μέτρα για την επίλυση του προβλήματος.

Δείτε το βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top