Πέραν των 13.000 οι άνεργοι στην Κύπρο – Σε ποιους τομείς παρατηρείται το μεγαλύτερο πρόβλημα

Πέραν των 13.000 οι άνεργοι στην Κύπρο – Σε ποιους τομείς παρατηρείται το μεγαλύτερο πρόβλημα

Ξεπερνούν τις 13.000 οι άνεργοι στην Κύπρο, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Στατιστική Υπηρεσία.

Ειδικότερα και με βάση τα στοιχεία που τηρούνται στα Επαρχιακά Γραφεία Εργασίας, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στο τέλος Μαΐου 2023, έφτασε τα 10.357 πρόσωπα.

Με βάση, ωστόσο, τα στοιχεία διορθωμένα για εποχικές διακυμάνσεις, τα οποία δείχνουν την τάση της ανεργίας, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων τον Μάιο 2023 παρέμεινε στα ίδια επίπεδα σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, φτάνοντας τα 13.248 άτομα.

Σε σύγκριση, δε, με τον Μάιο του 2022 σημειώθηκε μείωση 229 προσώπων ή 2,2% που αποδίδεται κυρίως στους τομείς των υπηρεσιών παροχής καταλύματος και υπηρεσιών εστίασης, του εμπορίου, των κατασκευών, καθώς και σε μείωση που σημειώθηκε στους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, οι τομείς με την μεγαλύτερη ανεργία είναι το Χονδρικό και Λιανικό Εμπόριο, Επισκευή Μηχανοκίνητων Οχημάτων και Μοτοσικλετών με 1.829 ανέργους, οι Χρηματοπιστωτικές και Ασφαλιστικές Δραστηριότητες με 1.258 ανέργους και οι Δραστηριότητες Υπηρεσιών Παροχής Καταλύματος και Υπηρεσιών Εστίασης με 1.141 ανέργους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Καμπανάκι» στη Βουλή: Κρίσιμη η συνεργασία με Τ/κ για τον αφθώδη πυρετό - Προειδοποιήσεις για νέο κύμα

«Καμπανάκι» στη Βουλή: Κρίσιμη η συνεργασία με Τ/κ για τον αφθώδη πυρετό - Προειδοποιήσεις για νέο κύμα

Την ανάγκη για συντονισμό δράσης για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του αφθώδους πυρετού, μαζί με την τουρκοκυπριακή κοινότητα, ανέδειξαν κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας την Τρίτη, τόσο οι η Υπουργός Γεωργίας Μαρία Παναγιώτου, εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και λειτουργοί του κράτους, όσο και Βουλευτές και εκπρόσωποι αγροτικών οργανώσεων.