LIKE ONLINE

Ποιος είναι ο πρώτος Ισπανός serial killer, Αλφρέντο Γκαλάν, που γίνεται σειρά στο Netflix

Ποιος είναι ο πρώτος Ισπανός serial killer, Αλφρέντο Γκαλάν, που γίνεται σειρά στο Netflix

Το Netflix θα κυκλοφορήσει σήμερα στην πλατφόρμα τη νέα σειρά ντοκιμαντέρ με τίτλο «The Playing Card Killer» (Ο Δολοφόνος με τα Τραπουλόχαρτα). Η σειρά θα παρουσιάσει την ιστορία του πρώτου κατά συρροή δολοφόνου της Ισπανίας, Αλφρέντο Γκαλάν που σκόρπισε τον τρόμο το 2003.

Aς πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Ο Αλφρέντο Γκαλάν γεννήθηκε στις 5 Απριλίου 1978 στο Puertollano, μια πόλη που βρίσκεται στην επαρχία Ciudad Real της Καστίλης-Λα Μάντσα της Ισπανίας. Μεγαλώνοντας, παρουσίαζε μια εσωστρεφή συμπεριφορά.

Τον Σεπτέμβριο του 1998, ο Γκαλάν κατατάχθηκε στον ισπανικό στρατό και υπηρέτησε ως δεκανέας στο 31ο Σύνταγμα Mech “Asturias” στη Μαδρίτη. Συμμετείχε σε ανθρωπιστικές αποστολές στη Βοσνία και αργότερα συμμετείχε στις επιχειρήσεις καθαρισμού της πετρελαιοκηλίδας Prestige. Ωστόσο, η ψυχική του υγεία άρχισε να επιδεινώνεται, οδηγώντας σε διάγνωση νεύρωσης και άγχους. Τον Μάρτιο του 2003 άρχισε να εργάζεται ως φύλακας στο αεροδρόμιο Μαδρίτης-Μπαράχας.

Οι δολοφονίες
Μεταξύ της 4ης Ιανουαρίου και της 18ης Μαρτίου 2003, ο Αλφρέντο Γκαλάν ξεκίνησε ένα τρομακτικό φονικό όργιο που προκάλεσε σοκ στο έθνος. Το πρώτο γνωστό θύμα του ήταν ο Juan Francisco Ledesma, ένας 50χρονος άνδρας τον οποίο πυροβόλησε στο κεφάλι, ενώ ο 2χρονος γιος του παρακολουθούσε αβοήθητος. Η κτηνωδία συνεχίστηκε καθώς ο Γκαλάν αφαίρεσε τη ζωή του καθαριστή του αεροδρομίου Juan Carlos Martín Estacio στις 5 Φεβρουαρίου, αφήνοντας ένα τραπουλόχαρτο κοντά του. Η πραγματική φρίκη των πράξεων του ξεδιπλώθηκε στις 7 Μαρτίου, όταν πυροβόλησε τον 27χρονο Santiago Eduardo Salas στο πρόσωπο, αφήνοντάς τον τραυματισμένο αλλά ζωντανό. Ο φίλος του Salas, Anahid Castillo Ruperti, κατάφερε να διαφύγει σώος και αβλαβής. Ο Γκαλάν άφησε ένα άλλο τραπουλόχαρτο στη σκηνή του εγκλήματος

Η σύλληψη
Το βασίλειο του τρόμου που ενορχήστρωσε έλαβε τέλος στις 3 Ιουλίου 2003, όταν παραδόθηκε οικειοθελώς σε τοπικό αστυνομικό τμήμα. Ομολόγησε ότι ήταν ο «Δολοφόνος με τα τραπουλόχαρτα», αποκαλύπτοντας ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τα εγκλήματά του. Αναφορές έκαναν λόγο ότι ορισμένα από τα θύματα του Γκαλάν αναγκάστηκαν να γονατίσουν και να του πουν μια καλημέρα πριν εκείνος βάλει τέλος στη ζωή τους. Επιπλέον, αποκαλύφθηκε ότι είχε περάσει λαθραία το φονικό όπλο στην Ισπανία, κρύβοντάς το μέσα σε μια τηλεόραση.

Νομικές συνέπειες
Μετά την ομολογία του, ο Αλφρέντο Γκαλάν αντιμετώπισε τις συνέπειες των αποτρόπαιων πράξεών του στο δικαστήριο. Καταδικάστηκε τελικά σε 142 χρόνια και τρεις μήνες φυλάκιση, μια απόφαση που επεδίωκε να διασφαλίσει ότι δεν θα αποτελούσε ποτέ ξανά απειλή για την κοινωνία.

Ο Αλφρέντο Γκαλάν Σοτίγιο θα αποφυλακιστεί στα 52 του χρόνια, δηλαδή σε 7 χρόνια από τώρα.

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top