ΔΙΕΘΝΗ

«Τέλος για την Credit Suisse μετά από 170 χρονιά ζωής - Ολοκληρώθηκε η εξαγορά από την UBS - Αναμένονται περικοπές χιλιάδων θέσεων εργασίας

«Τέλος για την Credit Suisse μετά από 170 χρονιά ζωής - Ολοκληρώθηκε η εξαγορά από την UBS - Αναμένονται περικοπές χιλιάδων θέσεων εργασίας

Την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Credit Suisse ανακοίνωσε σήμερα η UBS, κλείνοντας έτσι τη μεγαλύτερη συγχώνευση στον τραπεζικό τομέα από την οικονομική κρίση του 2008 και δημιουργώντας έναν παγκόσμιο τιτάνα διαχείρισης πλούτου, με ισολογισμό 1,6 τρισ. δολαρίων.

Η ελβετική τράπεζα ανακοίνωσε το κλείσιμο της συμφωνίας με ανοιχτή επιστολή σε τοπικές και διεθνείς εφημερίδες τη Δευτέρα. Η εξαγορά της Credit Suisse τερματίζει την διάρκειας 167 ετών ανεξάρτητη ύπαρξη της Credit Suisse.

Ο γιγαντιαίος τραπεζικός όμιλος θα έχει υπό τον έλεγχό τους περιουσιακά στοιχεία 5 τρισ. δολαρίων δίνοντας στην UBS, τον μεγαλύτερο διαχειριστή πλούτου στον κόσμο, μια ηγετική θέση σε βασικές αγορές που διαφορετικά θα χρειαζόταν χρόνια για να αυξηθεί σε μέγεθος και να φτάσει σε αυτό το επίπεδο.

Σχολιάζοντας ο διευθύνων σύμβουλος της UBS Σέρτζιο Ερμότι και ο πρόεδρος Κολμ Κέλεχερ δήλωσαν ότι «είναι η αρχή ενός νέου κεφαλαίου».

Υπενθυμίζεται ότι η UBS συμφώνησε να εξαγοράσει την Credit Suisse τον Μάρτιο σε μια έκτακτη συμφωνία εξαγοράς που πραγματοποιήθηκε με τη μεσολάβηση της κυβέρνησης, μετά από μια κρίση εμπιστοσύνης και έναν κύμα εκροών πελατών που οδήγησαν την ελβετική τράπεζα σε χρεοκοπία. Ο Ερμότι, ο οποίος βρίσκεται στο τιμόνι της γιγαντιαίας τράπεζας, καλείται να συγχωνεύσει τις δύο εταιρείες και να αποφασίσει ποιες δραστηριότητες θα εγκαταλείψει.

Η ανακοίνωση περιορίζει την αβεβαιότητα που αντιμετώπιζαν για πάνω από δύο μήνες οι εργαζομένοι, αφού η UBS ολοκλήρωσε τις διαπραγματεύσεις με την ελβετική κυβέρνηση για εγγύηση 9 δισ. ελβετικών φράγκων έναντι πιθανών ζημιών σε περιουσιακά στοιχεία της Credit Suisse. Οι δύο τράπεζες απασχολούν από κοινού 120.000 σε όλο τον κόσμο, αν και η UBS έχει ήδη δηλώσει ότι θα περικόψει θέσεις εργασίας για να επωφεληθεί από τις συνέργειες και να μειώσει το κόστος.

Η συμφωνία δημιουργεί για την UBS ένα απροσδόκητο κέρδος δεκάδων δισ. δολαρίων αλλά ξεκινά μια περίπλοκη περίοδο ολοκλήρωσης που πιθανόν να περιλαμβάνει χιλιάδες περικοπές θέσεων εργασίας, σημειώνει το πρακτορείο Bloomberg.

Πηγή: naftemporiki.gr

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top