ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Άνοιξε τα χαρτιά του για σωρεία θεμάτων ο Α. Δημητρίου - Αναφορές σε ορφανό θανατηφόρο, απόπειρα φόνου στην Άλασσα, υπόθεση Μεταξά και θάνατο ηλικιωμένης από χλωρίνη

Άνοιξε τα χαρτιά του για σωρεία θεμάτων ο Α. Δημητρίου - Αναφορές σε ορφανό θανατηφόρο, απόπειρα φόνου στην Άλασσα, υπόθεση Μεταξά και θάνατο ηλικιωμένης από χλωρίνη

Για τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με το «ορφανό» θανατηφόρο που έγινε το 2012 κι είχε ως αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ο 17χρονος Ανδρέας Λοΐζου αλλά και για διάφορα θέματα της επικαιρότητας μίλησε σήμερα (13/6) ο έγκριτος νομικός, Αντώνης Δημητρίου.

Όπως ανέφερε ο κ. Δημητρίου στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο», αναφορικά με το εκ νέου άνοιγμα του φακέλου της υπόθεσης του «ορφανού θανατηφόρου», αποτελεί μια ευκαιρία να βγει κάτι καλό αφού θα γίνουν προσπάθειες αναφορικά με δεδομένα, τα οποία μπορούσαν να γίνουν πριν αλλά δεν έγιναν.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Δημητρίου, μέσα στο πόρισμα του θανατικού ανακριτή, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για αμέλεια εκ μέρους τουλάχιστο του προσώπου που επέφερε τον θάνατο του άτυχου Λοΐζου.

Ερωτηθείς γιατί δεν έγιναν οι έρευνες που έπρεπε προηγουμένως, ο δικηγόρος της οικογένειας ανέφερε ότι δυστυχώς αυτό συμβαίνει στον τόπο μας και σε κάποια φάση προκαλεί απελπισία.

«Εμείς οι δικηγόροι κάναμε την θανατική ανάκριση, δυστυχώς στην Κύπρο όμως δεν γίνεται θανατική ανάκριση, οι ανακρίσεις γίνονται από την Αστυνομία. Ο θανατικός ανακριτής είναι αυτός που κατευθύνει τις ανακρίσεις και όχι ένας δικαστής που μετέπειτα θα μπορεί να διώξει», επεσήμανε.

Αναφορικά με τα λάθη που έγιναν, ο κ. Δημητρίου ανέφερε ότι έγιναν ελλείπεις έρευνες.

«Η Νομική Υπηρεσία αποφάσισε ότι δεν θα έπρεπε τότε τουλάχιστο να διωχθεί ο οδηγός. Στην Κύπρο καμιά φορά δεν ακολουθούμε την μαρτυρία αλλά όταν ο ανακριτής προαποφασίσει τι έχει συμβεί και κατευθύνει όλη την πορεία ενώ έπρεπε να γίνεται το αντίστροφο», σημείωσε.

Όσο αφορά το άγνωστο αυτοκίνητο, ο κ. Δημητρίου ανέφερε ότι έγιναν αρκετές προσπάθειες από την οικογένεια του Λοΐζου, τις οποίες δεν έκανε ούτε η Αστυνομία.

Παράλληλα, έκανε έκκληση αν κάποιο άτομο θέλει να καταθέσει οποιαδήποτε μαρτυρία ή στοιχείο που θα βοηθήσει στην υπόθεση, να το κάνει εκεί όπου έχει εμπιστοσύνη.

Σημειώνεται ότι το πρωί της Δευτέρας (12/6) πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του δικηγόρου και της οικογένειας του 17χρονου Ανδρέα Λοΐζου, με τον Αρχηγό της Αστυνομίας, Στέλιο Παπαθεοδώρου ενώ από πλευράς της, η Υπουργός Δικαιοσύνης Άννα Κουκκίδη – Προκοπίου δήλωσε ότι ξεκίνησε εκ νέου εξέταση του περιστατικού από άλλη ομάδα αστυνομικών που δεν είχε εμπλοκή στην προηγούμενη εξέταση.

Παράλληλα, ο κ. Δημητρίου αναφέρθηκε στο περιστατικό όπου ηλικιωμένος πυροβόλησε 67χρονο άνδρα που διέρρηξε το σπίτι του, τονίζοντας ότι υπάρχει το απαραβίαστο της κατοικίας.

«Πρέπει να τροποποιηθεί ο νόμος. Εφόσον κάποιος παραβιάζει το άσυλο της κατοικίας, να τεκμαίρετε ότι η βία που θα ασκήσεις είναι νόμιμη πλην θανάτου, και το βάρος της απόδειξης να είναι στον ληστή», επεσήμανε.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Δημητρίου σημείωσε ότι αυτή την στιγμή, αναφορικά με την υπόθεση του κατά συρροή δολοφόνου, Νίκου Μεταξά, υπάρχουν σχεδόν 40 πειθαρχικές σχεδόν όλων των αστυνομικών και αξιωματικών των ΤΑΕ παγκύπρια.

«Θα μπορούσε ένας Υπουργός να βγει και τελεσίδικα να τις εξετάσει», πρόσθεσε.

Καταληκτικά, ο κ. Δημητρίου αναφέρθηκε στο περιστατικό που συνέβη πριν ενάμιση χρόνο στο νησί μας και αφορά ηλικιωμένη γυναίκα, της οποίας αφού της έβαλαν μπουκαλάκι με χλωρίνη δίπλα από το κρεβάτι της, το ήπιε με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

«Τι γίνεται με αυτούς που πεθαίνουν από ιατρική αμέλεια; Όταν γίνεται μια τρανταχτή ιατρική αμέλεια, μαζεύει η Αστυνομία στοιχεία. Μετά πάει στην Νομική Υπηρεσία, αν ήταν αμελής ο γιατρός, δίνει ένα ιατροσυμβούλιο. Θα ήταν όμως τόσο δύσκολο να κάνουμε μα σύμβαση με γιατρούς οι οποίο θα μπορούν να γνωματεύουν και να μαρτυρούν στο δικαστήριο σε περιπτώσεις ιατρική αμέλειας;», διερωτήθηκε ο έγκριτος νομικός.

Δείτε όσα δήλωσε ο κ. Δημητρίου στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο»:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Υστερούν τα δικαιώματα ασθενών στην Κύπρο: Σοκάρουν όσα βιώνουν οι ηλικιωμένοι - «Φωνές» για υποστελεχωμένα τμήματα

Καταστήματα πώλησης επίπλων: Τι αφορούσε ο έλεγχος, η κυριότερη παραβίαση και τα ποσοστά  

Νέα υπόθεση ψευτογιατρών: Ξεγέλασαν 83χρονη και της απέσπασαν 650 ευρώ - Συνελήφθη 61χρονος

Τον «έκαψε» μαρτυρία - 16χρονος συνελήφθη για έξι υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών στη Λευκωσία

Σε κρίσιμη κατάσταση 52χρονος μετά από τροχαίο στην επαρχία Αμμοχώστου - Προσέκρουσε σε δέντρο και ακινητοποιήθηκε



Κανένα σημάδι αισιοδοξίας για το Κυπριακό - Κάλεσμα Χριστοδουλίδη στην Ευρώπη

Κανένα σημάδι αισιοδοξίας για το Κυπριακό - Κάλεσμα Χριστοδουλίδη στην Ευρώπη

Υψώνει τον «τοίχο» αδιαλλαξίας ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ, αρνούμενος ακόμα και μία άτυπη τριμερή συνάντηση, επιμένοντας σε κυριαρχική ισότητα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top