ΔΙΕΘΝΗ

Το Ηνωμένο Βασίλειο δεσμεύει επιπλέον 60 εκατ. λίρες στο ταμείο του ΝΑΤΟ για την Ουκρανία

Το Ηνωμένο Βασίλειο δεσμεύει επιπλέον 60 εκατ. λίρες στο ταμείο του ΝΑΤΟ για την Ουκρανία

Καθώς οι υπουργοί Άμυνας συναντώνται στις Βρυξέλλες, ο Υπουργός Άμυνας Μπεν Ουάλας ανακοίνωσε πρόσθετη χρηματοδότηση 60 εκατομμυρίων λιρών από το Ηνωμένο Βασίλειο στο Πακέτο Ολοκληρωμένης Βοήθειας του ΝΑΤΟ (CAP) ανεβάζοντας τη συνολική συνεισφορά του Ηνωμένου Βασιλείου σε πάνω από 80 εκατομμύρια λίρες από τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους.

“Η συνάντηση των 31 μελών του ΝΑΤΟ επικεντρώθηκε στην ευρωπαϊκή ασφάλεια και σταθερότητα και οι Υπουργοί συμφώνησαν να ιδρύσουν ένα νέο Ναυτικό Κέντρο για την Ασφάλεια Κρίσιμης Υποθαλάσσιας Υποδομής στη Ναυτική Διοίκηση του ΝΑΤΟ στο Ηνωμένο Βασίλειο”, αναφέρει η ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Άμυνας. Αυτό το νέο κέντρο αποτελεί μέρος ενός μακροπρόθεσμου σχεδίου για τη συμμαχία για την καλύτερη διασφάλιση κρίσιμων υποθαλάσσιων υποδομών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι εταίροι της Πολυεθνικής Πρωτοβουλίας Αποθήκευσης Πυρομαχικών (MAWI) (Βέλγιο, Καναδάς, Τσεχία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Κάτω Χώρες, Νορβηγία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία και ΗΒ) καλωσορίζοντας τέσσερα νέα κράτη – τη Βουλγαρία, τη Δανία, τη Γερμανία και το Λουξεμβούργο.

Το MAWI είναι μία πρωτοβουλία του ΝΑΤΟ που ιδρύθηκε το 2021 για να δώσει τη δυνατότητα στους εταίρους να εξερευνήσουν ευκαιρίες για κοινές λύσεις αποθήκευσης, με ένα δίκτυο εγκαταστάσεων αποθήκευσης πυρομαχικών που μπορούν να φιλοξενήσουν πυρομαχικά για την υποστήριξη των πολυεθνικών ομάδων μάχης του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της ομάδας υπό την ηγεσία του Ηνωμένου Βασιλείου στην Εσθονία.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Δίκη στο Μάτι: Συγκλονίζει ο Άρης Χερουβείμ που έχασε μάνα, αδερφή και δίδυμες ανιψιές στη φωτιά

Μονή Αββακούμ: Σε προχωρημένο στάδιο οι εξετάσεις της Αστυνομίας

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top