ΔΙΕΘΝΗ

Ασιατικές και ευρωπαϊκές αγορές πέφτουν, απουσία πολιτικής κινήτρων από Κίνα

Ασιατικές και ευρωπαϊκές αγορές πέφτουν, απουσία πολιτικής κινήτρων από Κίνα

Οι αγορές βυθίστηκαν τη Δευτέρα, εκφράζοντας απογοήτευση από την έλλειψη ανακοινώσεων πολιτικής από την Κίνα με στόχο την εκκίνηση της οικονομίας της. Οι μετοχές είχαν ισχυρή ανάκαμψη την περασμένη εβδομάδα, εν μέρει λόγω ελπίδων ότι το Πεκίνο θα παρουσιάσει μια σειρά οικονομικών κινήτρων, σε συνδυασμό με δύο μειώσεις επιτοκίων.

Οι προσδοκίες ήταν υψηλές ότι οι αξιωματούχοι θα παράσχουν βοήθεια στον τομέα ακινήτων και θα εισαγάγουν μέτρα για την έναρξη της καταναλωτικής δραστηριότητας. Ενώ τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Πρωθυπουργός Li Qiang πραγματοποίησε συνεδρίαση του Κρατικού Συμβουλίου την Παρασκευή, υπήρχαν λίγες λεπτομέρειες, που έπληξαν το συναίσθημα και οδήγησαν σε πτώση σε σχέση με την άνοδο της περασμένης εβδομάδας.

Αφού η Wall Street έκλεισε την Παρασκευή στο κόκκινο, οι ασιατικές αγορές δυσκολεύτηκαν. Το Τόκιο, το Χονγκ Κονγκ, η Σαγκάη, η Σεούλ, η Βομβάη, η Σιγκαπούρη, η Ταϊπέι, η Μανίλα, η Τζακάρτα, η Μπανγκόκ και το Ουέλινγκτον σημείωσαν πτώση, αν και το Σίδνεϊ ανέβηκε.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν περίπου 1% λόγω της έλλειψης πολιτικής κατεύθυνσης από την Κίνα.

Λονδίνο και Παρίσι άνοιξαν χαμηλότερα, ενώ η Φρανκφούρτη υποχώρησε μετά το υψηλό ρεκόρ την Παρασκευή.

Σε θετικό επίπεδο, οι ελπίδες για ανάπτυξη των σχέσεων Κίνας-ΗΠΑ ενισχύθηκαν καθώς ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν είχε συνομιλίες με τον κορυφαίο απεσταλμένο της Κίνας Wang Yi στο Πεκίνο τη Δευτέρα. Αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι ο Μπλίνκεν θα συναντούσε επίσης τον Σι. Αυτό έγινε αφότου ο Μπλίνκεν την Κυριακή είχε «ειλικρινείς» συζητήσεις για επτάμιση ώρες με τον Κινέζο Υπουργό Εξωτερικών Qin Gang και συμφώνησαν να διατηρήσουν την επικοινωνία καθώς προσπαθούν να αποφύγουν τη σύγκρουση.

Ανώτατος Αμερικανός αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, είπε ότι οι συζητήσεις ξεπέρασαν τα συνηθισμένα σημεία συζήτησης, συμπεριλαμβανομένης της Ταϊβάν.

Οι αγορές παρακολουθούν επίσης τα σχόλια των αξιωματούχων της Fed μετά την απόφαση της περασμένης εβδομάδας να διατηρήσουν σταθερά τα επιτόκια. Οι επενδυτές θα παρακολουθούν στενά την κατάθεση του επικεφαλής της Fed Τζερόμ Πάουελ στο Κογκρέσο αυτή την εβδομάδα, ελπίζοντας σε ενδείξεις για τον τρόπο σκέψης του συμβουλίου.

Στις αγορές συναλλάγματος, το γεν συνέχισε να δυσκολεύεται αφού η Τράπεζα της Ιαπωνίας την Παρασκευή επέμεινε στην εξαιρετικά χαλαρή νομισματική πολιτική της. Το νόμισμα βυθιζόταν σε χαμηλό 15 ετών έναντι του ευρώ, με την απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας να έρχεται μια ημέρα αφότου η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αύξησε ξανά τα επιτόκια και προειδοποίησε για περισσότερες αυξήσεις στο μέλλον.

Η λίρα θα είναι επίσης υπό παρακολούθηση αυτή την εβδομάδα καθώς η Τράπεζα της Αγγλίας πραγματοποιεί την τελευταία της συνεδρίαση πολιτικής, με προσδοκίες για άλλη μια αύξηση επιτοκίων για την καταπολέμηση του επίμονα υψηλού πληθωρισμού.

Πηγή: KYΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Τέσσερις συλλήψεις στη Λεμεσό: Toυς τσάκωσαν με την «πραμάτεια» τους - Ανάμεσα τους γυναίκα

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Ανάβουν φλας από σήμερα έξι νέες κάμερες τροχαίας στη Λευκωσία - Δείτε σε ποια σημεία

Ανάβουν φλας από σήμερα έξι νέες κάμερες τροχαίας στη Λευκωσία - Δείτε σε ποια σημεία

Από σήμερα Παρασκευή, 03 Μαΐου, το σύστημα φωτοεπισήμανσης επεκτείνεται περαιτέρω στην επαρχία Λευκωσίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top