Έκρηξη στο Παρίσι: Δύο αγνοούμενοι στα ερείπια και δεκάδες τραυματίες – «Νόμιζα πως ήταν έκρηξη βόμβας» - Βίντεο

Έκρηξη στο Παρίσι: Δύο αγνοούμενοι στα ερείπια και δεκάδες τραυματίες – «Νόμιζα πως ήταν έκρηξη βόμβας» - Βίντεο

Δύο άνθρωποι αγνοούνται και δεκάδες έχουν τραυματιστεί μετά την έκρηξη που συγκλόνισε το Παρίσι το απόγευμα της Τετάρτης. Η έκρηξη σημειώθηκε στη συνοικία Βαλ-ντε-Γκρας, στο 5ο διαμέρισμα του Παρισιού με αποτέλεσμα ένα κτήριο να καταρρεύσει και άλλα να τυλιχθούν στις φλόγες.

Τουλάχιστον 29 τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο και η κατάσταση τεσσάρων εξ αυτών χαρακτηρίζεται κρίσιμη, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των γαλλικών αρχών. Οι δύο αγνοούμενοι αναζητούνται στα ερείπια οτυ κτηρίου που κατέρρευσε.

Ήταν γύρω στις 5 το απόγευμα (τοπική ώρα) όταν η ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε τη συνοικία Βαλ-ντε-Γκρας, με αποτέλεσμα το κτήριο όπου στεγάζεται η αμερικανική ακαδημία μόδας να καταρρεύσει εν μέρει και άλλα δύο να τυλιχτούν στις φλόγες.

«Νόμιζα πως εξερράγη βόμβα» – Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

«Άκουσα μια ισχυρή έκρηξη και όταν βγήκα από το εστιατόριο, είδα πυρκαγιά στο τέλος της οδού Σεν Ζακ», είπε ένας 29χρονος εργαζόμενος.

«Ήμουν στο σπίτι και έγραφα… νόμιζα πως ήταν έκρηξη βόμβας», δήλωσε η ιστορικός Τέχνης Μονίκ Μοσέ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπογραμμίζοντας πως από το ωστικό κύμα έσπασαν τα τζάμια του σπιτιού της. «Ένας γείτονας χτύπησε την πόρτα και μου είπε ότι η πυροσβεστική ζήτησε να εκκενώσουμε την περιοχή το συντομότερο δυνατόν. Πήρα τον φορητό υπολογιστή και το κινητό μου τηλέφωνο. Δεν σκέφτηκα καν να πάρω τα φάρμακά μου» περιγράφει.

«Ήταν εξαιρετικά ισχυρή η έκρηξη» δήλωσε η δήμαρχος της περιοχής, Florence Berthout, σύμφωνα με το AP.

Η Εισαγγελία του Παρισιού δήλωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για πιθανή παραβίαση των κανόνων ασφαλείας.

Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση περίπου 230 πυροσβεστών, η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο μιάμιση ώρα μετά την εκδήλωσή της.

Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν πως ήταν έντονη η οσμή υγραερίου, ωστόσο τα αίτια της έκρηξης παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Δείτε βίντεο

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η πρόποση Χριστοδουλίδη σε Τασούλα: «Η βαθιά μας ευγνωμοσύνη για την αταλάντευτη στάση της Ελλάδας είναι πέρα για πέρα ξεκάθαρη»

Η πρόποση Χριστοδουλίδη σε Τασούλα: «Η βαθιά μας ευγνωμοσύνη για την αταλάντευτη στάση της Ελλάδας είναι πέρα για πέρα ξεκάθαρη»

Το αμέσως επόμενο διάστημα η Κυπριακή Δημοκρατία θα δρομολογήσει πρωτοβουλίες για αναγνώριση του έργου και της σπουδαιότητας της αποστολής της ΕΛΔΥΚ και ειδικότερα για τα 105 παιδιά που έπεσαν το 1974, εκ των οποίων οι 58 παραμένουν μέχρι σήμερα αγνοούμενοι, ανακοίνωσε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας τις αδελφικές και ακλόνητες σχέσεις Κύπρου – Ελλάδας.

BEST OF TOTHEMAONLINE