ΔΙΕΘΝΗ

Στα βάθη του Ατλαντικού το υποβρύχιο: Δύο σοκαριστικά βίντεο κάνουν τον γύρο του διαδικτύου

Στα βάθη του Ατλαντικού το υποβρύχιο: Δύο σοκαριστικά βίντεο κάνουν τον γύρο του διαδικτύου

Με την αγωνία για τον εντοπισμό του υποβρυχίου Titan που αγνοείται στον Ατλαντικό να κορυφώνεται, δύο εντυπωσιακά βίντεο animation δίνουν την εικόνα από τα βάθη των ωκεανών όπου εξελίσσεται το θρίλερ με το όχημα και τους πέντε επιβαίνοντες που έχουν να δώσουν σημεία ζωής τέσσερις μέρες.

Μέχρι αύριο έχει οξυγόνο το υποβρύχιο που αγνοείται: «Η εταιρεία δεν έχει την υποχρέωση για επίσημα συστήματα ασφαλείας», εξηγεί υποναύαρχος εν αποστρατεία.

Η ισπανική εταιρεία τρισδιάστατων γραφικών MetaBallStudios δημιούργησε δύο βίντεο που κατεβαίνουν σταδιακά σε όλο και μεγαλύτερα βάθη στον ωκεανό. Μάλιστα, τα βάθη συγκρίνονται με τα ψηλότερα κτήρια του κόσμου και φυσικά μνημεία όπως το Γκραν Κάνιον.

Όπως εξηγείται στα βίντεο, δεδομένου ότι το μέσο βάθος των ωκεανών σε όλο τον πλανήτη είναι 4 χιλιόμετρα, το μεγαλύτερο φαράγγι του κόσμου, με μέγιστο βάθος 1.857 μέτρα, θα χανόταν εντελώς κάτω από την επιφάνεια.

Μέχρι σήμερα, πάντως, το ρεκόρ του βαθύτερου γνωστού ναυαγίου ανήκει στο αμερικανικό πολεμικό πλοίο USS Samuel B. Roberts, το οποίο χτυπήθηκε από ιαπωνική νάρκη το 1944 και κατέληξε σε βάθος 6.895 μέτρων. Το βαθύτερο σημείο των ωκεανών, η Τάφρος των Μαριανών που βρίσκεται στον Ειρηνικό, έχει μέγιστο βάθος 11 χιλιόμετρα.

Πηγή: ethnos.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top