«Κατρακύλα» για την τουρκική λίρα - Νέο ιστορικό χαμηλό μετά την αύξηση του βασικού επιτοκίου της ΚΤ

«Κατρακύλα» για την τουρκική λίρα - Νέο ιστορικό χαμηλό μετά την αύξηση του βασικού επιτοκίου της ΚΤ

Η τουρκική λίρα κατέγραψε σήμερα νέο χαμηλό ρεκόρ αφού η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας αύξησε το βασικό επιτόκιό της λιγότερο απ' ό,τι ανέμεναν οι αγορές.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Οικονομικών Μεχμέτ Σίμσεκ τόνισε την υποστήριξή του για μια σταδιακή αλλαγή στις οικονομικές πολιτικές.

Το τουρκικό νόμισμα κατέγραψε νέο χαμηλό ρεκόρ ισοτιμίας στις 25,59 λίρες για ένα δολάριο, μια ημέρα αφού η κεντρική τράπεζα της χώρας αύξησε το βασικό της επιτόκιο χθες, Πέμπτη, κατά 650 μονάδες βάσης στο 15%, δηλαδή λιγότερο απ' ό,τι προσδοκούσαν οι αγορές.

«Πολλοί επενδυτές ήλπιζαν σε μια μεγαλύτερη αύξηση, κάτι που συνέβαλε στην απογοήτευση και είχε αντίκτυπο στη λίρα», δήλωσε ο Μαρέκ Ντριμάλ, στέλεχος της Societe Generale.

Πηγή: euro2day.gr

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Φρένο» από τα κόμματα του Κέντρου στην ιδέα συνένωσης που προωθεί το ΔΗΚΟ - Καταθέτει προτάσεις ο Νικόλας ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής

«Φρένο» από τα κόμματα του Κέντρου στην ιδέα συνένωσης που προωθεί το ΔΗΚΟ - Καταθέτει προτάσεις ο Νικόλας ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής

Την ώρα που το ΔΗΚΟ ανοίγει επίσημα τη συζήτηση για το μέλλον του λεγόμενου ενδιάμεσου χώρου, τα υπόλοιπα κόμματα που θεωρητικά θα μπορούσαν να συμμετάσχουν σε μια διαδικασία συνένωσης ή στενότερης συνεργασίας, εμφανίζονται ιδιαίτερα επιφυλακτικά, αν όχι αρνητικά, απέναντι στο εγχείρημα που προωθεί ο πρόεδρος του κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος.

BEST OF TOTHEMAONLINE