ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Εκτίναξη» στο €1,07 δισ. για νέα δάνεια λόγω της αύξησης προς εταιρείες

«Εκτίναξη» στο €1,07 δισ. για νέα δάνεια λόγω της αύξησης προς εταιρείες

Μεγάλη αύξηση κατά €599,1 εκατομμύρια κατέγραψαν τον Μάιο του 2023 τα νέα δάνεια προς εταιρείες, για ποσά άνω του €1 εκατομμυρίου, εκτινάσσοντας το συνολικό ποσό των νέων δανείων τον ίδιο μήνα στα €1,07 δισεκατομμύρια, σε σύγκριση με €473,9 εκατομμύρια τον προηγούμενο μήνα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, τα νέα καταναλωτικά δάνεια αυξήθηκαν στα €29,2 εκ., σε σύγκριση με €18,0 εκ. τον προηγούμενο μήνα, ενώ τα νέα δάνεια για αγορά κατοικίας παρουσίασαν αύξηση στα €170,9 εκ., σε σύγκριση με €118,9 εκ. τον προηγούμενο μήνα.

Επιπλέον, τα νέα δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες για ποσά μέχρι €1 εκ. σημείωσαν αύξηση στα €89,5 εκ., σε σύγκριση με €60,1 εκ. τον προηγούμενο μήνα.

Τέλος, τα νέα δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες για ποσά άνω του €1 εκ. κατέγραψαν αύξηση στα €753,4 εκ., σε σύγκριση με €269,3 εκ. τον προηγούμενο μήνα.

Επιτόκια Καταθέσεων

Εξάλλου, αναφορικά με τις κυριότερες εξελίξεις επιτοκίων που αφορούν νέες συμβάσεις καταθέσεων και δανείων, περιλαμβανομένων των συμβάσεων οι οποίες έτυχαν επαναδιαπραγμάτευσης, σύμφωνα με την ΚΤΚ, το επιτόκιο για καταθέσεις προθεσμίας έως ενός έτους από νοικοκυριά σημείωσε αύξηση στο 0,79%, σε σύγκριση με 0,41% τον προηγούμενο μήνα.

Το αντίστοιχο επιτόκιο για καταθέσεις από μη χρηματοδοτικές εταιρείες παρουσίασε αύξηση στο 1,19%, σε σύγκριση με 0,73% τον προηγούμενο μήνα.

Επιτόκια Δανείων

Επιπλέον, το επιτόκιο που αφορά καταναλωτικά δάνεια σημείωσε αύξηση στο 4,97%, σε σύγκριση με 4,85% τον προηγούμενο μήνα, ενώ το επιτόκιο που αφορά δάνεια για αγορά κατοικίας μειώθηκε στο 4,21%, σε σύγκριση με 4,45% τον προηγούμενο μήνα.

Εξάλλου, σύμφωνα με την ΚΤΚ, το επιτόκιο που αφορά δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες για ποσά μέχρι €1 εκ. παρουσίασε αύξηση στο 5,37%, σε σύγκριση με 5,31% τον προηγούμενο μήνα.

Τέλος, το επιτόκιο που αφορά δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες για ποσά άνω του €1 εκ. κατέγραψε αύξηση στο 6,35%, σε σύγκριση με 5,41% τον προηγούμενο μήνα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

E-kalathi: Μεγάλο ενδιαφέρον από εταιρείες - Αξιολογούνται οι προσφορές - Πότε αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Πρόταση να απομακρύνονται με ρυμούλκηση τα οχήματα που σταθμεύουν παράνομα - Λεπτομέρειες

Ανδριάνα Νικολάου: «Η δικαίωση θα επέλθει με την σύλληψη αυτών των αδίστακτων δολοφόνων» - Βίντεο

Ήβη Αδάμου: Η σπάνια φωτογραφία με την κόρη της στην πολύχρωμη Κοπεγχάγη

Πόλεμος φατριών: Νέο επεισόδιο έξω από νυχτερινό κέντρο σήμανε συναγερμό – Αυξημένες περιπολίες από Αστυνομία

«Έτρεχε» η Πυροσβεστική: Στις φλόγες διαμέρισμα στη Λευκωσία - Ξεκίνησε από το ψυγείο



Μονή Αββακούμ: Έφτασε ο Νεκτάριος για κατάθεση στην Ανακριτική Επιτροπή - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Μονή Αββακούμ: Έφτασε ο Νεκτάριος για κατάθεση στην Ανακριτική Επιτροπή - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Στην Αρχιεπισκοπή Κύπρου έφτασε λίγο πριν τις 10:30 το πρωί ο εν αργία Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος, ο πρώτος από τους μοναχούς που θα προβεί σε κατάθεση ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Ιεράς Συνόδου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top