ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βάζουν σε προτεραιότητα τα προβλήματα της περιοχής Μιτσερού - Φτιάχνουν Επιτροπή με συμμετοχή Υπουργών για άμεση επίλυσή τους

Βάζουν σε προτεραιότητα τα προβλήματα της περιοχής Μιτσερού - Φτιάχνουν Επιτροπή με συμμετοχή Υπουργών για άμεση επίλυσή τους

Θα συσταθεί επιτροπή προς ιεράρχηση και επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν την περιοχή Μιτσερού, δήλωσε την Παρασκευή ο Κοινοτάρχης Μιτσερού Ανδρέας Κυριάκου μετά από συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία των κοινοταρχών της ευρύτερης περιοχής Μιτσερού με τον Προέδρο της Δημοκρατίας και αρμόδιους Υπουργούς στο Προεδρικό Μέγαρο, εκφράζοντας την ελπίδα ότι πράγματι, αυτή τη φορά, θα πάρει τον δρόμο της η λύση των προβλημάτων.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο Κοινοτάρχης Μιτσερού και συντονιστής των 12 επηρεαζόμενων κοινοτήτων, έχουν καταγραφεί 211 οχληρές δραστηριότητες στην περιοχή και θα συσταθεί μια επιτροπή η οποία θα ιεραρχήσει τα προβλήματα και θα ξεκινήσει να δίνει λύσεις «σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Είπε ότι θα πραγματοποιηθεί ακόμη μία συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου.

Ο κ. Κυριάκου, που ηγείτο μιας αντιπροσωπείας των κοινοτήτων της περιοχής, ανέφερε ότι είχαν μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση με τον Προέδρο και τους Υπουργούς Εσωτερικών και Γεωργίας, όπου συζήτησαν τα προβλήματα που έχει καταγράψει ο τεχνικός σύμβουλος των κοινοτήτων, κατ’ εντολή του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, «και έχουμε ικανοποιηθεί και φεύγουμε για πρώτη φορά με την ελπίδα ότι πράγματι θα γινεί κάτι για επίλυση των προβλημάτων».

Είπε ότι έχουν τεθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας χρονοδιαγράμματα και ότι ελπίζουν πως, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα που θα ξανασυναντηθούν και με τις επιτροπές και μαζί με τους αρμόδιους λειτουργούς των Υπουργείων αλλά και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, «αυτή την φορά ότι πράγματι θα πάρει τον δρόμο της η λύση των προβλημάτων που χαρακτηρίζουν την περιοχή μας ως τόσο βεβαρημένη που δεν μπορεί να σηκώσει άλλες οχληρές δραστηριότητες».

Σημείωσε ότι τα μεγάλα προβλήματα είναι τα χοιρολύματα, τα λατομεία, και τα σφαγεία, και ότι έχουν καταγραφεί από τον σύμβουλό τους 211 οχληρές δραστηριότητες τις οποίες θα ιεραρχήσει προς επίλυση μια επιτροπή που θα συσταθεί γι’ αυτό τον σκοπό. Ερωτηθείς για το ποιες θα είναι αυτές οι λύσεις ο κ. Κυριάκου ανέφερε ότι τις λύσεις των προβλημάτων θα τις συζητήσει η Επιτροπή η οποία θα συνέρχεται σε πολύ τακτά διαστήματα και θα αποφασίζει το τι πρέπει να γίνει στην κάθε περίπτωση οχληρής δραστηριότητας.

Η πρώτη συνάντηση της επιτροπής στην οποία θα ιεραρχήσουν τα θέματα, θα πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του Ιούλη, είπε, σημειώνοντας ότι απαρτίζεται από τους Γενικούς Διευθυντές των Υπουργείων Εσωτερικών και Γεωργίας, τον Διευθυντή του Τμήματος Περιβάλλοντος, τον συντονιστή των επηρεαζόμενων κοινοτήτων και τον τεχνικό τους σύμβουλο, και με συμμετοχή από την Ένωση Κοινοτήτων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top