ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δεν καταλαβαίνουν από κρίσεις οι πωλήσεις ακινήτων – Άγγιξαν σχεδόν τις 8.000 το εξάμηνο – Ποια επαρχία παραμένει πρωταθλήτρια

Δεν καταλαβαίνουν από κρίσεις οι πωλήσεις ακινήτων – Άγγιξαν σχεδόν τις 8.000 το εξάμηνο – Ποια επαρχία παραμένει πρωταθλήτρια

Ανεπηρέαστη από κρίσεις φαίνεται πως είναι η αγορά ακινήτων, η οποία συνεχίζει την ανοδική της πορεία, με τις πωλήσεις να αγγίζουν σχεδόν τις 8.000 τους πρώτους έξι μήνες του έτους.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου κατατέθηκαν στα κατά τόπους Κτηματολογικά Γραφεία 7.689 πωλητήρια έγγραφα σε σχέση με 6.263 την αντίστοιχη περσινή περίοδο, καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 23%.

Από ανάλυση των ίδιων στοιχείων, προκύπτει ότι η επαρχία Λεμεσού διατηρεί τα σκήπτρα και τον τίτλο της πρωταθλήτριας στις πωλήσεις με σημαντική διαφορά, μάλιστα, από τις υπόλοιπες επαρχίες.

Οι πωλήσεις ανά επαρχία

Σε επίπεδο επαρχιών και με βάση τα στοιχεία του Κτηματολογίου, στο Επαρχιακό Κτηματολογικό Γραφείο Λευκωσίας το πρώτο εξάμηνο του έτους κατατέθηκαν 1.416 πωλητήρια έγγραφα σε σχέση με 1.378 την αντίστοιχη περσινή περίοδο, καταγράφοντας αύξηση 3%. Οι περισσότερες πωλήσεις έγιναν τον Μάιο (314) και οι λιγότερες τον Ιανουάριο (174).

Στο Επαρχιακό Κτηματολογικό Γραφείο Λεμεσού, κατατέθηκαν τους πρώτους έξι μήνες του έτους 2.676 πωλητήρια έγγραφα σε σχέση με 2.149 την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2023, σημειώνοντας αύξηση 25%. Ο καλύτερος μήνας για την επαρχία, ήταν ο Μάιος με 555 πωλήσεις.

Στο Επαρχιακό Κτηματολογικό Γραφείο Λάρνακας, εξάλλου, κατατέθηκαν 1.451 πωλητήρια έγγραφα σε σχέση με 1.122 το πρώτο εξάμηνο του 2022, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 29%. Και για την επαρχία Λάρνακας, ο καλύτερος μήνας ήταν ο Μάιος με 295 πωλήσεις.

Στο Επαρχιακό Κτηματολογικό Γραφείο Πάφου, κατατέθηκαν την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 1.776 πωλητήρια έγγραφα σε σχέση με 1.305 την αντίστοιχη περσινή περίοδο, καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 36%. Ο καλύτερος μήνας για την επαρχία, ήταν ο Ιούνιος με 316 πωλήσεις.

Τέλος, στο Επαρχιακό Κτηματολογικό Γραφείο Αμμοχώστου, κατατέθηκαν 370 πωλητήρια έγγραφα σε σχέση με 309 τους πρώτους έξι μήνες του 2022, σημειώνοντας αύξηση 20%. Ο καλύτερος μήνας για την επαρχία, ήταν ο Φεβρουάριος με 74 πωλήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top