ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Νέα άφιξη μεταναστών κοντά στο Κάβο Γκρέκο - Συνελήφθη ο 21χρονος οδηγός της βάρκας

Νέα άφιξη μεταναστών κοντά στο Κάβο Γκρέκο - Συνελήφθη ο 21χρονος οδηγός της βάρκας

Γύρω στις 6.30μ.μ., χθες, εντοπίστηκε σε απόσταση 12 ναυτικών μιλίων νοτιοανατολικά του Κάβο Γκρέκο, σκάφος μήκους πέντε περίπου μέτρων, στο οποίο επέβαιναν 16 μετανάστες, (δύο γυναίκες, τέσσερις ανήλικοι και δέκα άνδρες).

Στη συνέχεια, οι μετανάστες παραλήφθηκαν και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια από Αστυνομική Άκατο στο αλιευτικό καταφύγιο Παραλιμνίου, ενώ τα ξημερώματα σήμερα, μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας στο Πουρνάρα.

Από τις εξετάσεις που έγιναν, προέκυψε μαρτυρία εναντίον ενός προσώπου ηλικίας 21 ετών (οδηγός της βάρκας), ο οποίος και συνελήφθη, για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Αναμένεται να οδηγηθεί αργότερα σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου για έκδοση διατάγματος κράτησης του. 

Το ΤΑΕ Αμμοχώστου συνεχίζει τις εξετάσεις.

Το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν από τα ραντάρ της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας δυο βάρκες στις οποίες επέβαιναν συνολικά 33 παράτυποι μετανάστες. 

Εκτός από τον 21χρονο, συνελήφθησαν ένας 47χρονος και ένας 35χρονος που επίσης οδηγούνται σήμερα ενώπιον δικαστηρίου.

Από τις 9 Μαΐου έφτασαν στην Κύπρο συνολικά 19 βάρκες στις οποίες επέβαιναν 452 άτομα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top