ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τατάρ: Η επίσκεψη στη ΔΕΑ αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου

Τατάρ: Η επίσκεψη στη ΔΕΑ αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου

Η επίσκεψη του Ερσίν Τατάρ και του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη στο εργαστήριο της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους στην Κύπρο αναμένεται να μπορέσει να πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου, ανέφερε την Τρίτη σε γραπτή του δήλωση ο Τουρκοκύπριος ηγέτης.

Υπενθυμίζοντας ότι μετά την εκλογή του κ. Χριστοδουλίδη είχαν συνάντηση μετά από πρόσκληση του Επικεφαλής της Αποστολής της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην κατοικία του στη νεκρή ζώνη, ο κ. Τατάρ σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια της άτυπης αυτής συνάντησης που έγινε σε εγκάρδιο κλίμα, συζήτησαν, μεταξύ άλλων, το πώς θα μπορούσαν να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση ενός ενδεχόμενου σεισμού και συμφώνησαν επίσης να πραγματοποιήσουν επίσκεψη στην Επιτροπή Αγνοουμένων για να στηρίξουν το γόνιμο έργο της, το οποίο είναι μεγάλης ανθρωπιστικής σημασίας.

Ο κ. Τατάρ είπε επίσης ότι για περισσότερα από 40 χρόνια η ΔΕΑ εργάζεται στο πλαίσιο της εντολής της με κοινή απόφαση των τριών μελών, και πρόσθεσε ότι η απόφαση για την έναρξη των εργασιών ανασκαφής στον ομαδικό τάφο της Αλόα ελήφθη με την έγκριση των τριών μελών τον Ιανουάριο, υποστηρίζοντας ότι οι εργασίες, οι οποίες θα έπρεπε να είχαν ξεκινήσει τον Μάιο, διακόπηκαν λόγω της στάσης του ελληνοκυπριακού μέλους.

«Ως αποτέλεσμα των διαβουλεύσεών μας με τους Ελληνοκύπριους ομολόγους μας μέσω των Ηνωμένων Εθνών, έχουμε λάβει διαβεβαιώσεις ότι το εμπόδιο έχει ξεπεραστεί και οι σχετικές εργασίες θα ξεκινήσουν στις 24 Ιουλίου 2023», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι στην επιστολή που απέστειλε σήμερα στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, «έγραψα ότι αμέσως μετά την έναρξη των εργασιών στον ομαδικό τάφο της Αλόα, είμαι έτοιμος να επισκεφθώ τη ΔΕΑ, όπου και θα μπορέσουμε να συζητήσουμε το παραγωγικό και ανθρωπιστικό έργο που επιτελεί η επιτροπή, ότι θα μπορούσαμε να εκφράσουμε την υποστήριξή μας στο σημαντικό έργο και ότι θεωρώ ότι θα ήταν χρήσιμο να προβούμε σε γραπτή κοινή δήλωση που να αντανακλά αυτή την υποστήριξη μετά την επίσκεψή μας».

«Ο Ειδικός μου Αντιπρόσωπος εργάζεται ήδη πάνω σε αυτή την κοινή δήλωση με τον Ελληνοκύπριο διαπραγματευτή. Η προσδοκία μου είναι ότι θα είμαστε σε θέση να πραγματοποιήσουμε αυτή την επίσκεψη με τον Ελληνοκύπριο ηγέτη μέχρι το τέλος Ιουλίου», προσέθεσε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στα πύρινα μέτωπα στην Αττική - Συνεχής ενημέρωση

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Ιωάννα Μαλέσκου: Υπέρλαμπρη στην πρεμιέρα της - Στο πλευρό της Μικρούτσικος και Τάσος Τρύφωνος - Δείτε βίντεο



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top