ΔΙΕΘΝΗ

Κριμαία: Μεγάλη φωτιά σε βάση του ρωσικού στρατού - Εκκενώθηκε το Κίροφσκι

Κριμαία: Μεγάλη φωτιά σε βάση του ρωσικού στρατού - Εκκενώθηκε το Κίροφσκι

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα σε στρατιωτική βάση του ρωσικού στρατού στην περιοχή Κίροφσκι της Κριμαίας, όπως ανακοίνωσε ο τοπικός κυβερνήτης Σεργκέι Αξιόνοφ απευθύνοντας έκκληση προς τους κατοίκους τεσσάρων γειτονικών χωριών- τουλάχιστον δύο χιλιάδες άτομα- να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών για εκκένωση των κοινοτήτων.

Η πυρκαγιά είχε αποτέλεσμα να κλείσει ο κοντινός αυτοκινητόδρομος της Ταυρίδας, τόνισε ο κυβερνήτης Αξιόνοφ, όπως αναφέρει το Reuters. Οι πρώτες αναφορές στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «RIA» κάνουν λόγο για φωτιά σε χώρο υγειονομικής ταφής απορριμμάτων που πήρε μεγάλες διαστάσεις.

Ωστόσο, το ρωσικό πρακτορείο TASS «μεταδίδει» ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από το παρακείμενο πεδίο βολής που βρίσκεται σε στρατιωτική βάση, χωρίς να διευκρινίζεται τι γίνεται στη βάση.

 

Από την πλευρά του, το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων «RBC-Ukraine» έκανε λόγο για εκρήξεις σε στρατιωτική βάση, συγκεκριμένα σε αποθήκες πυρομαχικών. Κατά τον τοπικό κυβερνήτη της Κριμαίας, πάνω από δύο χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής θα χρειαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξαιτίας της πυρκαγιάς. Η εκκένωση θα είναι προσωρινή διαβεβαιώνουν οι τοπικές αρχές και υπόσχονται ότι σύντομα οι κάτοικοι θα επιστέψουν στις εστίες τους.

H πυρκαγιά στο Κίροσφκι έρχεται δύο 24ωρα μετά τις εκρήξεις στη γέφυρα της Κριμαίας, από τις οποίες έχασε τη ζωή του ένα ζευγάρι που κινούνταν εκείνη την ώρα πάνω στη γέφυρα.Το ανήλικο παιδί τους εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

 

Χθες, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ επιβεβαίωσε ότι σε αντίποινα του χτυπήματος, οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν λιμενικές εγκαταστάσεις στην Οδησσό, όπως είχε ανακοινώσει το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, προσθέτοντας ότι στόχοι ήταν στρατιωτικές εγκαταστάσεις και δεξαμενές καυσίμων.

 

Πηγή: protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίνα Λεμεσού: Επιχείρησαν να φύγουν από το parking χωρίς να πληρώσουν - Πρόταξαν μαχαίρι σε αστυνομικούς

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top