ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Από το Λονδίνο στις Βρυξέλλες ο Υπουργός Εξωτερικών – Θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

Από το Λονδίνο στις Βρυξέλλες ο Υπουργός Εξωτερικών – Θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα (19/7) από το Λονδίνο ο Υπουργός Εξωτερικών Δρ. Κωνσταντίνος Κόμπος, όπου θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που πραγματοποιείται αύριο, 20 Ιουλίου.

Στο Λονδίνο, ο Υπουργός Εξωτερικών είχε σειρά συναντήσεων με μέλη και οργανωμένα σύνολα της κυπριακής παροικίας. Τη Δευτέρα 17 Ιουλίου, συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο Κυπρίων Βρετανίας και με μέλη του Συνδέσμου Αμμοχώστου Μεγάλης Βρετανίας. Το απόγευμα επισκέφθηκε το οίκημα της Κυπριακής Ελληνικής Αδελφότητας στο βόρειο Λονδίνο, όπου συναντήθηκε με μέλη της Νεολαίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων (ΝΕΠΟΜΑΚ) και παρακάθισε σε δείπνο εργασίας που διοργάνωσε προς τιμή του η Εθνική Ομοσπονδία Κυπρίων Ηνωμένου Βασιλείου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, στις συναντήσεις, ο Υπουργός Εξωτερικών προέβη σε ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και αντάλλαξε απόψεις για τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η παροικία στις προσπάθειες που καταβάλλονται για ενεργοποίηση του διεθνούς παράγοντα. Ενημερώθηκε, επίσης, για το έργο που επιτελεί η παροικία μας στη Μεγάλη Βρετανία, αλλά και για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κυπριακή κοινότητα. Ο Υπουργός Εξωτερικών τόνισε τη σημασία που αποδίδει στη στήριξη του σημαντικού έργου των Κυπρίων της διασποράς, στη βάση μιας στενής και δυναμικής συνεργασίας.

Χθες ο Δρ Κόμπος έγινε δεκτός από τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Νικήτα, με τον οποίο είχε μια θερμή και παραγωγική συζήτηση για θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Είχε, επίσης, συνάντηση με τον Σκιώδη Υπουργό Εξωτερικών David Lammy, με κύρια θέματα συζήτησης το Κυπριακό, τις διμερείς σχέσεις Κύπρου-Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς και τις εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Εν συνεχεία, ο Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τη Βουλευτή των Συντηρητικών και Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών της Βουλής των Κοινοτήτων Alicia Kearns, με την οποία είχε μια εις βάθος ανταλλαγή απόψεων για θέματα που άπτονται της εξωτερικής πολιτικής των δύο χωρών, καθώς και για τρέχοντα περιφερειακά και διεθνή ζητήματα. Ο Δρ Κόμπος ενημέρωσε την κ. Kearns για τις τρέχουσες εξελίξεις στο Κυπριακό και τις προσπάθειες που καταβάλλονται για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Ο Υπουργός Εξωτερικών είχε, επίσης, συνάντηση με τον Λόρδο Wallace, μέλος του κόμματος των Φιλελευθέρων στη Βουλή των Λόρδων.

To απόγευμα, ο Υπουργός Εξωτερικών συμμετείχε ως κύριος ομιλητής στην ετήσια εκδήλωση για την Κύπρο που διοργάνωσε η Διακομματική Κοινοβουλευτική Ομάδα για την Κύπρο, σε συνεργασία με την Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία Ηνωμένου Βασιλείου, στη Βουλή των Κοινοτήτων. Ο Δρ Κόμπος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους βουλευτές για τις προσπάθειες που καταβάλλονται για επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό, υπογραμμίζοντας τη βούληση της πλευράς μας για επίλυση του κυπριακού προβλήματος και επανένωση της πατρίδας μας, στη βάση των σχετικών Ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Αναφέρθηκε, επίσης, σε σειρά ζητημάτων που άπτονται της εξωτερικής πολιτικής μας, αναδεικνύοντας ιδιαίτερα τον ρόλο που διαδραματίζει η Κύπρος ως παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top