ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παγκύπριες: Ικανοποιημένοι αλλά θέλουν Ελλάδα οι πρωτεύσαντες της Λεμεσού

Παγκύπριες: Ικανοποιημένοι αλλά θέλουν Ελλάδα οι πρωτεύσαντες της Λεμεσού

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα των παγκύπριων εξετάσεων εκφράζουν στο ΚΥΠΕ οι τέσσερις εκ των πέντε πρωτευσάντων της επαρχίας Λεμεσού, οι οποίοι ωστόσο προσδοκούν σε επιτυχία στις Πανελλήνιες και εισδοχή στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας.

Ο Κυριάκος Όλσεν, του Λανιτείου Λυκείου, πρώτευσε για τη Νοσηλευτική του ΤΕΠΑΚ, ωστόσο αναμένει τα αποτελέσματα των πανελλήνιων «γιατί με ενδιαφέρει ο κλάδος της οδοντιατρικής», ενώ εκφράζει τη χαρά και ικανοποίηση του για την πρωτιά.

«Είμαι συγκινημένος, χαρούμενος και προσπαθώ να το συνειδητοποιήσω ακόμα γιατί δεν το περίμενα. Οι γονείς μου είναι χαρούμενοι και περήφανοι για μένα, γιατί ξέρουν ότι κοπίασα για τους στόχους μου και ήταν πάντα δίπλα μου», συμπλήρωσε.

Διευκρίνισε, εξάλλου, ότι είναι η δεύτερη φορά που παρακάθεται στις Παγκύπριες εξετάσεις και ήταν ιδιαίτερα δύσκολο για τον ίδιο, καθώς έπρεπε να συνδυάσει το διάβασμα με τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις. «Έπρεπε να έχω πρόγραμμα, να είμαι μεθοδικός, ήταν δύσκολο αλλά τα κατάφερα», πρόσθεσε.

Πρωτιά στο Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου για την Χρυσταλλένη Παπαγεωργίου, του Λυκείου Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, η οποία προσδοκεί σε εισδοχή της στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

«Στόχος μου ήταν να περάσω, είμαι ικανοποιημένη και η πρωτιά καλοδεχούμενη», δήλωσε και πρόσθεσε ότι «είναι ωραίο να ανταμείβονται οι κόποι σου, ωστόσο περιμένω τα αποτελέσματα της Ελλάδας για την Νομική Αθηνών».

Απαντώντας σε ερώτηση είπε πως «αν είσαι οργανωμένος και διαβάζεις συστηματικά 3-4 ώρες την ημέρα θα είσαι εντάξει. Δεν είναι τόσο τραγική η χρονιά όσο μας την περιέγραφαν». «Μια εξέταση είναι ένας βαθμός που δεν αντικατοπτρίζει την αξία κανενός. Θα πρέπει να το βλέπουμε πιο χαλαρά και να μην το κάνουμε τόσο μεγάλο θέμα», συμπλήρωσε.

Με βλέψεις για μια θέση στη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, η Ιωάννα Γεωργίου, του Λύκειο Λινόπετρας, πρώτευσε στο Τμήμα Μαθηματικών και Στατιστικής του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Εκφράζοντας τον ενθουσιασμό, τη χαρά και την περηφάνια της «που ανταμείφθηκαν οι κόποι πολλών χρόνων», η Ιωάννα δήλωσε ότι ήταν μια δύσκολη «τριπλή εξεταστική περίοδος, αφού δίναμε και εξετάσεις τετραμήνων».

Αν όμως, τόνισε, ακολουθήσεις πιστά ένα πρόγραμμα, μπορείς να τα καταφέρεις και προέτρεψε τους μελλοντικούς υποψήφιους «να πάνε με ψυχραιμία, να έχουν ξεκάθαρο στόχο στο μυαλό τους και απλά να είναι συνεπείς και πειθαρχημένοι στο διάβασμα τους».

Μπορεί να πρώτευσε για το Τμήμα Οικονομικών του Πανεπιστημίου Κύπρου, ωστόσο ο Σίμος Αντωνίου, του Λυκείου Αγίου Νικολάου, δηλώνει πως στόχος του είναι να σπουδάσει Πολιτικός Μηχανικός στην Αθήνα.

«Αν και το περίμενα, δεν ήταν αυτό που ήθελα, γι αυτό θα ξαναδώσω του χρόνου εξετάσεις», ανέφερε, προσθέτοντας ότι, μέχρι τότε, θα υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top