Ουκρανία: Ρωσική επίθεση κατέστρεψε 60.000 τόνους σιτηρών και υποδομές στο λιμάνι Τσερνομόρσκ

Ουκρανία: Ρωσική επίθεση κατέστρεψε 60.000 τόνους σιτηρών και υποδομές στο λιμάνι Τσερνομόρσκ

Ο υπουργός Αγροτικής Οικονομίας Μίκολα Σόλσκι δήλωσε σήμερα ότι ένα «σημαντικό» μέρος των υποδομών όπου αποθηκεύονται σιτηρά προς εξαγωγή στο λιμάνι Τσερνομόρσκ, στην περιοχή της Οδησσού στην Ουκρανία, υπέστη ζημιές από την ρωσική επίθεση.

Ο ίδιος είπε επίσης ότι από την επίθεση καταστράφηκαν 60.000 τόνοι σιτηρών που θα έπρεπε να φορτωθούν και να εξαχθούν με πλοία βάσει της Συμφωνίας της Μαύρης Θάλασσας για τα Σιτηρά πριν από 60 ημέρες.

«Η νυχτερινή επίθεση έθεσε εκτός λειτουργίας ένα σημαντικό τμήμα των υποδομών αποθήκευσης σιτηρών που εξάγονται από το λιμάνι Τσορνομόρσκ» δήλωσε ο Σόλσκι μέσω ανάρτησής του στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Η Ρωσία πραγματοποίησε επίθεση στην Οδησσό και στο Τσερνομόρσκ αφότου κατήγγειλε την συμφωνία που επέτρεπε την ασφαλή εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

Η Ουκρανία δήλωσε ότι επρόκειτο για σκόπιμη και εσκεμμένη επίθεση στους τερματικούς σταθμούς σιτηρών και στις λιμενικές υποδομές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης για Παλαιστινιακό: Η Κύπρος υποστηρίζει διαχρονικά τη λύση δύο κρατών

Χριστοδουλίδης για Παλαιστινιακό: Η Κύπρος υποστηρίζει διαχρονικά τη λύση δύο κρατών

Στη Διεθνή Διάσκεψη Υψηλού Επιπέδου για την Ειρηνική Επίλυση του Παλαιστινιακού Ζητήματος και την Εφαρμογή της Λύσης των Δύο Κρατών, η οποία συνδιοργανώθηκε από τη Γαλλία και τη Σαουδική Αραβία, κατά τη διάρκεια της 80ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, συμμετείχε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.