ΔΙΕΘΝΗ

Netflix: «Έβαλε φρένο» στην κοινή χρήση κωδικού και κέρδισε 6 εκατ. νέους συνδρομητές - Γιατί όμως πέφτει η μετοχή του

Netflix: «Έβαλε φρένο» στην κοινή χρήση κωδικού και κέρδισε 6 εκατ. νέους συνδρομητές - Γιατί όμως πέφτει η μετοχή του

Η πάταξη της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης βοήθησε το Netflix να προσθέσει σχεδόν 6 εκατομμύρια συνδρομητές το δεύτερο τρίμηνο, υπερδιπλάσιους από ό,τι είχαν προβλέψει οι αναλυτές.

Όπως θυμίζουν οι Financial Times, μετά το σοκ που προκάλεσε στους επενδυτές χάνοντας συνδρομητές πέρυσι, το Netflix απάντησε με δύο μεγάλα βήματα: Παρουσίασε μια φθηνότερη έκδοση της υπηρεσίας του με διαφημίσεις και προσπάθησε να περιορίσει την κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης, μια πρακτική που είχε σε μεγάλο βαθμό αγνοήσει όταν η ανάπτυξη ήταν υψηλή.

Το Netflix τον Μάιο φρέναρε την κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης για λογαριασμούς στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και σε περισσότερες από 100 άλλες χώρες. Στις ΗΠΑ, το Netflix έχει πει στους πελάτες ότι αν θέλουν να μοιραστούν τον κωδικό πρόσβασής τους, πρέπει να πληρώνουν $7,99 τον μήνα για να προσθέσουν ένα άτομο έξω από το σπίτι τους ή $6,99 εάν είναι διατεθειμένοι να έχουν λογαριασμό με διαφημίσεις.

Αυτή η πολιτική φαίνεται να λειτουργεί. Στους τρεις μήνες που ολοκληρώθηκαν στα τέλη Ιουνίου, το Netflix πρόσθεσε 5,9 εκατομμύρια συνδρομητές, πολύ πάνω από τις προσδοκίες της Wall Street για 2 εκατομμύρια. «Η αντίδραση ακύρωσης (συνδρομών) ήταν χαμηλή», είπε η εταιρεία στους επενδυτές την Τετάρτη.

Ωστόσο, οι μετοχές του Netflix, οι οποίες είχαν κερδίσει πάνω από 8% τις πέντε ημέρες πριν από την κυκλοφορία των κερδών, υποχώρησαν πάνω από 8% στις μετασυνεδριακές συναλλαγές, αφού η εταιρεία ανέφερε χαμηλότερα έσοδα.

Τα τριμηνιαία έσοδα του Netflix αυξήθηκαν στα 8,2 δισεκατομμύρια δολάρια, ενισχυμένα κατά 3% από πέρυσι, αλλά λίγο πιο κάτω από τις προβλέψεις για 8,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία υπολογίζει ότι τα έσοδα θα ανέλθουν στα 8,5 δισ. δολάρια το τρέχον τρίμηνο, έναντι προβλέψεων των αναλυτών για 8,7 δισ. δολάρια.

Το Netflix είναι κερδοφόρο, ενώ η Disney+, η Paramount Plus και άλλες αντίπαλες υπηρεσίες ροής εξακολουθούν να χάνουν χρήματα. Το Netflix ανακοίνωσε την Τετάρτη καθαρά κέρδη τριμήνου ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αυξημένα κατά 3% σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Πηγή: euro2day.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top