ΔΙΕΘΝΗ

Παιδί σκοτώνεται από πυρά των δυνάμεων του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη

Παιδί σκοτώνεται από πυρά των δυνάμεων του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη

Παιδί σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά στην πόλη Καλκίλγια της Δυτικής Όχθης, ανέφερε το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής τις πρώτες πρωινές ώρες, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες στη λακωνική ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε.

Παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως ξέσπασαν συγκρούσεις όταν ισραηλινές δυνάμεις επέδραμαν σε συνοικία στην Καλκίλγια.

Η βία στη Δυτική Όχθη έχει κλιμακωθεί τους τελευταίους 15 μήνες, με αλλεπάλληλες επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού, εφόδους εποίκων σε παλαιστινιακά χωριά, αντιισραηλινές επιθέσεις.

Πάνω από 200 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από την αρχή της χρονιάς στο πλαίσιο της ισραηλινοπαλαιστινιακής σύγκρουσης, όπως και 27 Ισραηλινοί, μια Ουκρανή κι ένας Ιταλός.

Στη Δυτική Όχθη, έδαφος που κατέλαβε το Ισραήλ το 1967, ζουν περίπου τρία εκατομμύρια Παλαιστίνιοι και, ανάμεσά τους, 490.000 ισραηλινοί έποικοι σε οικισμούς που θεωρούνται από τον ΟΗΕ παράνομοι δυνάμει του διεθνούς δικαίου.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top