Ινδία: Τεράστιος γερανός κατέρρευσε και παρέσυρε στο θάνατο τουλάχιστον 17 εργάτες

Ινδία: Τεράστιος γερανός κατέρρευσε και παρέσυρε στο θάνατο τουλάχιστον 17 εργάτες

Ένας ογκώδης γερανός κατέρρευσε κατά τη διάρκεια έργων οδοποιίας και κατασκευής γέφυρας στη δυτική πολιτεία Μαχαράστρα της Ινδίας παρασέρνοντας στο θάνατο τουλάχιστον 17 εργάτες.

Ο γερανός έπεσε μέσα στη νύχτα πάνω σε μεγάλες κολόνες μπετόν, εκτοξεύοντας συντρίμμια τα οποία σκότωσαν εργάτες κοντά στη Σαχάπουρ, περίπου 80 χιλιόμετρα από την πολιτειακή πρωτεύουσα της Ινδίας, Μουμπάι.

Σωστικά συνεργεία προσπαθούν να ανασύρουν τα θύματα και μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί τα πτώματα 17 εργαζόμενων στο εργοτάξιο, σύμφωνα με αξιωματούχο της εθνικής υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών.

Τρεις τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο.

 

Τα αίτια της κατάρρευσης του πελώριου γερανού δεν είναι ακόμη σαφή.

Ο αυτοκινητόδρομος Σαμρούντι, που θα συνδέσει τη Μουμπάι με τη Ναγκπούρ, εγγράφεται σε σειρά έργων υποδομής στη χώρα με ταχεία οικονομική ανάπτυξη.

Ο ομοσπονδιακός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι εξέφρασε την «οδύνη» του για το δυστύχημα και τα «πιο βαθιά συλλυπητήριά του» στις οικογένειες των εργαζομένων που σκοτώθηκαν μέσω X (του πρώην Twitter). Ανακοίνωσε χρηματικό βοήθημα με αξία 200.000 ρουπίες [σ.σ. κάπου 2.200 ευρώ] στις οικογένειες των θανόντων και 50.000 ρουπίες (περίπου 550 ευρώ) στους τραυματίες.

Ο κ. Μόντι επρόκειτο σήμερα να εγκαινιάσει άλλα έργα υποδομής στη Μαχαράστρα.

Δυστυχήματα αυτής της φύσης είναι συγκριτικά συχνά στην Ινδία.

Τον Οκτώβριο του 2022, 130 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πολιτεία Γκουτζαράτ (βορειοδυτικά), όταν κατέρρευσε γέφυρα.

Το 2016, κατάρρευση γέφυρας σε πολυσύχναστο δρόμο στην Καλκούτα στοίχισε τη ζωή σε 26 ανθρώπους.

 Πηγή: newsit.gr

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Νίκος Αναστασιάδης στο «Τ»: Η σχέση σήμερα με τον Αβέρωφ, η στήριξη στην Αννίτα και ο «εμμονικός» Οδυσσέας Μιχαηλίδης – Δείτε βίντεο

Νίκος Αναστασιάδης στο «Τ»: Η σχέση σήμερα με τον Αβέρωφ, η στήριξη στην Αννίτα και ο «εμμονικός» Οδυσσέας Μιχαηλίδης – Δείτε βίντεο

O Νίκος Αναστασιάδης στην πολιτική του καριέρα έζησε, άκουσε και είδε πολλά. Σε συνέντευξή του στην κάμερα του ThemaOnline μίλησε μεταξύ άλλων για τις στιγμές διχασμού στον Δημοκρατικό Συναγερμό αλλά και τη δυναμική που παρουσιάζει για ισχυρή συσπείρωση όταν πρέπει.

BEST OF TOTHEMAONLINE