ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έπαρχος Πάφου: Εξήγγειλε έργα στα Κελοκέδαρα για αναχαίτιση της αστυφιλίας

Έπαρχος Πάφου: Εξήγγειλε έργα στα Κελοκέδαρα για αναχαίτιση της αστυφιλίας

Τόσο η Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου όσο και το Υπουργείο Εσωτερικών έχουν στόχους τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων της υπαίθρου και την αναχαίτιση της αστυφιλίας, δήλωσε η έπαρχος Πάφου, Μαίρη Λάμπρου, λέγοντας ότι σε αυτό το πλαίσιο η Επαρχιακή Διοίκηση προωθεί πολλά έργα στην κοινότητα Κελοκεδάρων της Επαρχίας Πάφου.

Μιλώντας στο φεστιβάλ που διοργάνωσε η κοινότητα Κελοκεδάρων το βράδυ του Σαββάτου η κ. Λάμπρου σημείωσε πως στα πλαίσια αυτά πριν 3-4 χρόνια έγινε μέσω της Επαρχιακής Διοίκησης με κρατικά κονδύλια η γέφυρα Νατάς-Κελοκεδάρων στην περιοχή Ζυριπιλλή με κόστος 340.000 περίπου ευρώ συν ΦΠΑ, που διευκολύνει τη διακίνηση γεωργών πάνω από τον Ξερό ποταμό, αλλά και των κατοίκων των παραποτάμιων κοινοτήτων.

Επίσης, όπως είπε, πριν από ένα χρόνο, έγινε η ανάπλαση του περιβόλου της Εκκλησίας του Αγ. Γεωργίου με κόστος περί τα 60.000 ευρώ συν ΦΠΑ.

Επιπρόσθετα η Έπαρχος ανακοίνωσε πως μέσα στο 2024 προγραμματίζεται η έναρξη δημιουργίας παιδότοπου με πάρκο και χώρο στάθμευσης με ολοκλήρωση του έργου μέσα στο 2025 με συνολικό κόστος περί τα 200.000 ευρώ.

Ακόμη, συνέχισε, η κ. Λάμπρου το έργο ανάπλασης του πυρήνα του χωριού των Κελοκεδάρων με εξωραϊσμό/ λιθόστρωση δρόμων και βελτίωση όψεων οικοδομών έχει ωριμάσει και εκτιμάται ότι το κόστος θα ανέλθει γύρω στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Πρόσθεσε πως στο παρόν στάδιο μελετώνται κάποιες κατασκευαστικές λεπτομέρειες και η υλοποίηση θα αρχίσει το 2025.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η κ. Λάμπρου έκανε αναφορά και σε βασικά έργα υποδομής, λέγοντας ότι μέσα στο τρέχον έτος βελτιώθηκε ο δρόμος Καλοκεδάρων-Τραχυπέδουλας με κόστος 40.000 ευρώ, συντηρήθηκαν αγροτικοί δρόμοι με κόστος 12.000 ευρώ και υλοποιείται η βελτίωση δρόμου Κελοκεδάρων-Ζυριπιλλή με κόστος 10.000 ευρώ, ενώ με ποσό γύρω στα 12.000 ευρώ θα συντηρηθεί ο δρόμος στην τοποθεσία Ψαθάες.

Ανάλογες πρόνοιες για βελτιώσεις δρόμων γίνονται και για τον προϋπολογισμό 2024, συμπλήρωσε. Στο τέλος αναφέρθηκε και στο ενδιαφέρον του ίδιου του Κοινοτάρχη Κελοκεδάρων και στην αγαστή συνεργασία που υπάρχει με το Γραφείο της για την περαιτέρω πρόοδο στην κοινότητα.

Η κ. Λάμπρου ευχαρίστησε το Κ.Σ. και τον Σύνδεσμο Αποδήμων για την πρόσκληση να παραστεί και να χαιρετίσει το φεστιβάλ Κελοκεδάρων, σημειώνοντας παράλληλα πως τα Κελοκέδαρα είναι μια μικρή αλλά γραφική κοινότητα με λαϊκή αρχιτεκτονική, που βρίσκεται στη διαδρομή από την Πάφο προς το Τρόοδος, αλλά και κοντά στο αρχαίο Μοναστήρι της Παναγίας του Σίντη που είναι ενταγμένο στην Unesco και ως εκ τούτου υπάρχουν προοπτικές περαιτέρω προόδου, κατέληξε.

Σημειώνεται πως κατά την εκδήλωση η κοινοτική αρχή Κελοκεδάρων προχώρησε και στην βράβευση των αριστευσάντων μαθητών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Χειροπέδες σε έξι πρόσωπα - Εντοπίστηκαν από την Αστυνομία να διαμένουν παράνομα στη Δημοκρατία

Eurovision 2024: Απόψε ο δεύτερος ημιτελικός - Διαγωνίζεται η Ελλάδα με την Μαρίνα Σάττι και το Zari

Μονή Αββακούμ: Κλητεύθηκαν όλοι οι μοναχοί στην Ανακριτική Επιτροπή - Ανεβαίνουν σήμερα τα σκαλιά της Αρχιεπισκοπής - Ποιος ο λόγος

Χειροπέδες σε ζευγάρι για ναρκωτικά - Σακουλάκια και κάνναβη σε σπίτι 70χρονου - Φωτογραφία

Μπήκαν οι αυξήσεις στο χοιρινό - «Ξεπούλησε» το αρνάκι το Πάσχα παρά τις υψηλές τιμές

Κέντρα αναψυχής: Η νέα τάση που «εκπλήσσει» τους ιδιόκτητες - «Καμπανάκι» για την βιωσιμότητα αρκετών επιχειρήσεων



Στην Αρχιεπισκοπή οι δυο εν αργία Αρχιμανδρίτες της Mονής Αββακούμ – Δείτε βίντεο

Στην Αρχιεπισκοπή οι δυο εν αργία Αρχιμανδρίτες της Mονής Αββακούμ – Δείτε βίντεο

Στην Αρχιεπισκοπή μετέβησαν το πρωί της Πέμπτης 09 Μαΐου, οι δυο εν αργία αρχιμανδρίτες, της Μονής Αββακούμ, με την συνοδεία των δικηγόρων τους, με σκοπό να παραδώσουν υπόμνημα στον γραμματέα της Εκκλησιαστικής Ανακριτικής Επιτροπής, με 11 βασικούς λόγους για τους οποίους η όλη διαδικασία είναι παράτυπη και παράνομη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top