ΔΙΕΘΝΗ

Ανατροπή για τη γυναίκα στη Γαλλία - «Προϊόν φαντασίας η αιχμαλωσία, δεν υπήρχε βία»

Ανατροπή για τη γυναίκα στη Γαλλία - «Προϊόν φαντασίας η αιχμαλωσία, δεν υπήρχε βία»

Γεμάτη σκοτεινές πτυχές παραμένει η υπόθεση της γυναίκας που εντοπίστηκε ημίγυμνη σε κακό χάλι σε κατοικία στο Φορμπάκ της ανατολικής Γαλλίας.

Η ίδια υποστήριξε ότι ο σύζυγός της, που συνελήφθη αμέσως, την κρατούσε αιχμάλωτη στο διαμέρισμα εδώ και 11 χρόνια.

Οι αρχές μιλούν πλέον για μια «αιχμαλωσία» που ήταν προϊόν φαντασίας και ετοιμάζονται να αφήσουν ελεύθερο τον σύζυγο.

Σε δηλώσεις του την Τρίτη ο εισαγγελέας ανέφερε ότι η αιχμαλωσία είναι μια «ανύπαρκτη πραγματικότητα», αν και η γυναίκα επιμένει σε όσα κατηγορούσε τον σύζυγό της.

Η 53χρονη Γερμανίδα φέρεται να τηλεφώνησε σε υπηρεσία στο Βισμπάντεν της Γερμανίας αργά την Κυριακή λέγοντας ότι ήταν αιχμάλωτη και θύμα βιασμών. Αμέσως ειδοποιήθηκε η γαλλική αστυνομία που προχώρησε στη σύλληψη του επίσης Γερμανού 55χρονου και τη μεταφορά της γυναίκας στο νοσοκομείο.

Οι αστυνομικοί βρήκαν τη γυναίκα ημίγυμνη, με ξυρισμένο κεφάλι. Ήταν στο κρεβάτι, αλλά δεν φαινόταν να την εμποδίζει κάτι. Στο διαμέρισμα δεν υπήρχαν ίχνη αίματος.

Ο εισαγγελέας ανέφερε χθες Δευτέρα ότι δίπλα στη γυναίκα βρέθηκε ένα σταθερό τηλέφωνο, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει. Την Τρίτη πρόσθεσε ότι η γυναίκα είχε πρόσβαση σε τηλεόραση και σε υπολογιστή. Μέσα στο διαμέρισμα στέγνωναν καθαρά εσώρουχα για τη γυναίκα.

Η ιατρική εξέταση στο νοσοκομείο δεν έδειξε κατάγματα ή εκχυμώσεις, αλλά ούτε και αφυδάτωση, όπως είχε μεταδοθεί αρχικά από μέσα ενημέρωσης στη Γαλλία. Ο εισαγγελέας απέδωσε την κακή κατάσταση σε αυτοάνοσα νοσήματα που της προκαλούσαν ρευματισμούς και το ξυρισμένο κεφάλι σε αλωπεκία – αυτό όμως υποστήριζε και ο σύζυγος.

Την Τρίτη ο εισαγγελέας ανέφερε ότι δεν βρέθηκαν ίχνη σεξουαλικής βίας, όπως ισχυριζόταν η γυναίκα.

Ο σύζυγος, που κρατούνταν με τις κατηγορίες της απαγωγής, των βασανιστηρίων και του βιασμού, και θα αφεθεί ελεύθερος μέσα στην ημέρα. Και για τους δύο διατάχτηκε ψυχιατρική εξέταση.

Οι γείτονες τη νόμιζαν άρρωστη

Την εκδοχή της ασθένειας γνώριζαν οι γείτονες που μιλούσαν για ένα ήρεμο και διακριτικό άνδρα που τάιζε τις αδέσποτες γάτες - καμιά δεκαριά ήταν και μέσα στο διαμέρισμα.

Ο φαλακρός και σωματώδης Γερμανός «έλεγε μόνο μια καλημέρα», είπαν γείτονες, αν και δεν αποκλείεται να μην μιλούσε πολύ γιατί δεν γνώριζε καλά γαλλικά. Γείτονες είπαν στο Le Point ότι ο άνδρας ήταν εργάτης στη Γερμανία, αλλά είχε μείνει άνεργος.

Η 53χρονη ήταν για τους γείτονες άφαντη, αν και ακούγονταν κραυγές τις οποίες απέδιδαν στον καρκίνο από τον οποίο γνώριζαν (ή νόμιζαν) ότι έπασχε. «Μια φορά κάθε δύο ή τρεις ημέρες ακούγαμε κραυγές που σταματούσαν σε πέντε λεπτά», είπε γείτονας. Το 2019 γείτονας είχε κάνει καταγγελία για φασαρία, αλλά η αστυνομία δεν βρήκε τίποτα άξιο λόγου.

Σε αυτή την εύθραυστη κατάσταση της υγείας της γυναίκας επικεντρώνουν οι αρχές την έρευνά τους. Για την ώρα δεν βρέθηκε ένδειξη ότι η γυναίκα είχε δεχτεί κάποια ιατρική βοήθεια, θα πρέπει όμως να γίνει έρευνα και στη Γερμανία.

Ο άνδρας έλεγε ότι η γυναίκα του είναι βαριά άρρωστη, αλλά χωρίς να προσδιορίζει τη φύση της ασθένειας.

Χθες ο εισαγγελέας έκανε λόγο για μια πάθηση που ταλαιπωρούσε τη γυναίκα, η οποία δεν έτυχε της σωστής ιατρικής φροντίδας. Σε κάθε περίπτωση κράτησε χαμηλά τους τόνους για την υπόθεση, διαψεύδοντας κάποιες αρχικές αναφορές για συστηματικά βασανιστήρια.

Πηγή: protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top