ΔΙΕΘΝΗ

Αυτές είναι οι καλύτερες χώρες για να ζήσει ένας συνταξιούχος - Ποια είναι στην κορυφή

Αυτές είναι οι καλύτερες χώρες  για να ζήσει ένας συνταξιούχος - Ποια είναι στην κορυφή

Στην τρίτη θέση στην Ευρώπη βρίσκεται η Ελλάδα, στην κατάταξη με τις καλύτερες ευρωπαϊκές χώρες για συνταξιοδότηση.

Σε έκθεση που συνέταξε η Moving to Spain, στην πρώτη θέση φιγουράρει η Πορτογαλία και στη δεύτερη θέση ισοβαθμούν Ισπανία και Ιταλία.

Η κατάταξη έγινε με βάση τα κάτωθι κριτήρια:

-πληθυσμός
-προσδόκιμο ζωής
-κόστος ζωής
-τιμές κατοικιών
-βίζες
-ασφάλεια
-παραλίες
-φροντίδα υγείας

Το top 10 των χωρών

-Πορτογαλία
-Ισπανία και Ιταλία (ισοπαλία)
-Ισπανία και Ιταλία (ισοπαλία)
-Ελλάδα
-Βουλγαρία
-Γαλλία
-Σλοβενία
-Κροατία
-Μάλτα
-Ιρλανδία

Στην πρώτη θέση η Πορτογαλία

Με βάση τον δείκτη της Moving to Spain, η καλύτερη χώρα συνταξιοδότησης στην Ευρώπη είναι η Πορτογαλία , με βαθμολογία 7,83 στα 10. Η Πορτογαλία είναι μια ασφαλής χώρα, με υψηλό ποσοστό του πληθυσμού της ηλικίας 65 ετών και άνω. Προσφέρει άφθονη ηλιοφάνεια, παραλίες καλής ποιότητας, καθώς και αρκετά χαμηλό κόστος ζωής. Ένα από τα πολλά πράγματα για τα οποία φημίζεται η Πορτογαλία είναι το κρασί και το λιμάνι της. «Προσθέστε θεαματικά γήπεδα γκολφ και υπέροχο τοπίο, και είναι το πλήρες πακέτο» τονίζει η έκθεση.

Δύο χώρες μοιράζονται τη δεύτερη θέση με βαθμολογία 7,31 στα 10.

Η χώρα είναι εδώ και καιρό αγαπημένη για τους Βρετανούς και Αμερικανούς συνταξιούχους. Η Ισπανία είναι σταθερός σκόρερ σε όλες τις κατηγορίες . Το προσδόκιμο ζωής είναι το δεύτερο υψηλότερο στην Ευρώπη, πίσω από την Ελβετία, βοηθούμενο από την εξαιρετική και οικονομικά προσιτή υγειονομική περίθαλψη. Και για τους λάτρεις της θάλασσας, η Ισπανία είναι η χώρα με τις περισσότερες τοποθεσίες με Γαλάζια Σημαία από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο. Η ισπανική βίζα συνταξιοδότησης είναι καθιερωμένη και είναι εύκολο να πληροί κανείς τις προϋποθέσεις. Η Ισπανία είναι μία από τις επτά χώρες στην Ευρώπη που το προσφέρει αυτό.

Στη δεύτερη θέση με την Ισπανία είναι η Ιταλία, με βαθμολογία 7,31 στα 10. Η Ιταλία δεν έχει μόνο ένα από τα υψηλότερα προσδόκιμα ζωής στην Ευρώπη, αλλά έχει αποδειχθεί επίσης δημοφιλής επιλογή για τους συνταξιούχους, με υψηλότερο ποσοστό ατόμων ηλικίας 65 και άνω από οποιαδήποτε άλλη χώρα στην Ευρώπη. Οι συνταξιούχοι αγαπούν την Ιταλία για τον εύκολο ρυθμό της ζωής. Το La Dolce Vita είναι πραγματικότητα για πολλούς.

ΠΗΓΗ: In.gr

Αυτά τα 15 επιδόματα δημοσίων υπαλλήλων καταργούνται το 2024 – Σε ποια μπαίνει «ψαλίδι»

Σε κλειστή συνεδρία του ΣΑ θα συζητηθεί τη Δευτέρα η κατάσταση στη νεκρή ζώνη

Με πρόστιμα χιλιάδων ευρώ ξεκίνησε η περίοδος κυνηγιού - Καταγγελίες σε 12 πρόσωπα

Πέντε πανέμορφες τοποθεσίες για εξορμήσεις τον Αύγουστο - Βίντεο

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top