ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Δεύτερος νεκρός – Προς εκκένωση το νοσοκομείο - Συγκλονιστικά βίντεο

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Δεύτερος νεκρός – Προς εκκένωση το νοσοκομείο - Συγκλονιστικά βίντεο

Ένας άνδρας εντοπίστηκε απανθρακωμένος κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο.

Το evros-news.gr γράφει ότι υπάρχουν αναφορές πώς ο άνδρας βρέθηκε στην περιοχή της Λευκίμμης απ’ όπου πέρασε η φωτιά, κοντά στις κεραίες της ΕΡΤ.

Πιθανόν πρόκειται για μετανάστη που κινούνταν στην περιοχή, μαζί με δεκάδες άλλους.

Για το γεγονός έχει ενημερωθεί η αστυνομία.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, προγραμματίζεται προληπτική εκκένωση του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Ήδη έχιουν τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα όλοι οι υγειονομικοί σχηματισμοί των όμορων νομών για την υποδοχή των ασθενών.

Βάσει έγκυρων πληροφοριών ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου αυτή τη στιγμή μεταβαίνουν εσπευσμένα με στρατιωτικό ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη, ώστε να συντονίσουν την όλη επιχείρηση.


Βάσει του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την ολοκλήρωση της εκκένωσης, έχουν ήδη τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα όλες οι δυνάμεις των όμορων Παραρτημάτων και Τομέων του ΕΚΑΒ, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ομαλότητα όλων των απαιτούμενων διακομιδών.

Νωρότερα, οι φλόγες που έκαιγαν στην περιοχή της ΒΙ.ΠΕ. σε μήκος χιλιομέτρων, άρχισαν να απειλούν αρχικά και να μπαίνουν στα χωριά. Στον Άβαντα παρά τις αντιπυρικές ζώνες και τις προσπάθεις των πυροσβεστών, η φωτιά μπήκε το βράδυ μέσα στο χωριό. Παράλληλα, εκκενώθηκαν προληπτικά τα χωριά Αισύμη, Παλαγία και Κίρκη, που βρίσκονται κοντά στην περιοχές που συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η φωτιά.

Με ανακοίνωση του Δήμου Αλεξανδρούπολης κλήθηκαν οι πολίτες που δεν έχουν πρόσβαση σε μέσο μετακίνησης να μεταβούν οργανωμένα στην πλατεία της Παλαγίας στα λεωφορεία, απ’ όπου μεταφέρθηγκαν προς Αλεξανδρούπολη.

Πηγή: protothema.gr

 

Ο κύβος ερρίφθη - Κλείνει άμεσα το κτιριακό συγκρότημα στη Χλώρακα - Τι θα γίνει με τους μετανάστες που διαμένουν εκεί παράνομα

Νέα Φιλαδέλφεια: Η ΕΛΑΣ ψάχνει σε δύο μαχαίρια το DNA του δολοφόνου του 29χρονου Μιχάλη

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Ανατολίτικο παζάρι» στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν τη Δευτέρα- Το μοίρασμα φυσικού πλούτου στην Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό

Ερχονται βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες - Ολα όσα περιλαμβάνει το καιρικό «μενού»

Σάβια Ορφανίδου στο «Τ» : «Δεν θυμάμαι πως ήμουν πριν την κόρη μου, είναι σαν να μην υπήρχα»

Eurovision 2024: Σκόνη και θρύψαλα έκανε ο Ελβετός το βραβείο του - Η viral στιγμή με το «ατύχημα»

Νότια Αφρική: Άνδρας ανασύρθηκε ζωντανός από τα ερείπια, πέντε ημέρες μετά την κατάρρευση κτιρίου στην πόλη Τζορτζ



«Ανατολίτικο παζάρι»  στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν τη Δευτέρα- Το μοίρασμα φυσικού πλούτου στην Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό

«Ανατολίτικο παζάρι» στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν τη Δευτέρα- Το μοίρασμα φυσικού πλούτου στην Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό

Καθοριστική θεωρείται η επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Άγκυρα, τη Δευτέρα 13 Μαΐου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top