ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ.Εσωτερικών: Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος σε 250 διαμερίσματα στη Χλώρακα

Υπ.Εσωτερικών: Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος σε 250 διαμερίσματα στη Χλώρακα

Το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε σήμερα ο έλεγχος σε 250 διαμερίσματα του οικιστικού συγκροτήματος St Nicholas στη Χλώρακα, σύμφωνα με τη διαδικασία που αποφασίστηκε στη χθεσινή σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Εκπρόσωποι της Υπηρεσίας Ασύλου παρευρέθηκαν, μαζί με τα μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αστυνομίας και άλλων συναρμόδιων υπηρεσιών, στο υπό αναφορά συγκρότημα και κατέγραψαν 81 πρόσωπα που εντοπίστηκαν να διαμένουν στα εν λόγω διαμερίσματα.

Με βάση τα στοιχεία που συλλέχθηκαν, στα πρόσωπα αυτά περιλαμβάνονται τόσον αιτητές ασύλου, όσο και κάτοχοι συμπληρωματικής προστασίας συριακής καταγωγής. Από το σύνολο των προσώπων, 23 αιτητές ασύλου μεταφέρθηκαν στον χώρο φιλοξενίας Αιτητών Διεθνούς Προστασίας στην Κοφίνου, για ενεργοποίηση της διαδικασίας άμεσης εξέτασης των αιτήσεών τους κατά το επόμενο διάστημα.

Παράλληλα, στην πλειοψηφία τους τα υπόλοιπα πρόσωπα ενημέρωσαν για την πρόθεσή τους να αποχωρήσουν στις επόμενες μέρες και να εξεύρουν άλλο χώρο διαμονής.

Σημειώνεται ότι υπήρξε και μια περίπτωση προσώπου το οποίο διαπιστώθηκε ότι διαμένει παράνομα στην Δημοκρατία και για το οποίο θα ενεργοποιηθούν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες για απέλασή του.

Η πιο πάνω πρακτική θα συνεχιστεί και στις επόμενες μέρες, ώστε να διασφαλιστεί η εφαρμογή της απόφασης με τον εντοπισμό τυχόν άλλων προσώπων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στην Επ. Λεμεσού - Προχώρησε με ανάκληση προσωπικού η Πυροσβεστική - Δείτε βίντεο

Δεύτερη τραγωδία στις Φυλακές: Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όμως δεν τα κατάφερε

Ανείπωτη θλίψη – Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ο Παναγιώτης «Η μέρα δεν ξημέρωσε πολύ καλά»

Παραιτήθηκε από τους Οικολόγους η Έφη Ξάνθου - «Δεν μετανιώνω για τα 23 χρόνια που αφιέρωσα στο Κίνημα»

Καραγιάννης και Κωστρίκκης στο «Τ»: Να ανησυχούμε από την απόσυρση του AstraZeneca; - Όσα αναφέρουν



ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

Την απόρριψη του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ, κλήθηκε να σχολιάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφορικά την πρόταση της Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, για τριμερή συνάντηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top