ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παίρνει θέση η Λευκωσία για την Πύλα – «Δεν δεχόμαστε οποιαδήποτε αμφισβήτηση του καθεστώτος της νεκρής ζώνης»

Παίρνει θέση η Λευκωσία για την Πύλα – «Δεν δεχόμαστε οποιαδήποτε αμφισβήτηση του καθεστώτος της νεκρής ζώνης»

Η Κυβέρνηση παρακολουθεί στενά την κατάσταση στην Πύλα και συνεχίζει τις διπλωματικές της επαφές, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «η Πρόεδρος της Βουλής ζήτησε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Ήταν μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση, κατά την οποία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Πρόεδρος της Βουλής συζήτησαν τον περαιτέρω συντονισμό υπό το φως και των πρόσφατων επεισοδίων στην Πύλα, των παράνομων σχεδιασμών του κατοχικού καθεστώτος, αλλά και της Δήλωσης από το Συμβούλιο Ασφαλείας (ΣΑ) την οποία χαιρέτισαν όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου και η ίδια η Πρόεδρος της Βουλής.

Στη συνάντηση συζήτησαν και τον περαιτέρω συντονισμό ως προς την υλοποίηση του κυβερνητικού έργου, την προώθηση νομοσχεδίων ενόψει και της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου που ξεκινά τον Σεπτέμβριο».

Κληθείς να σχολιάσει νέες δηλώσεις από πλευράς της τουρκοκυπριακής ηγεσίας, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χθες είπε ότι την καλύτερη απάντηση στις δημόσιες δηλώσεις τόσο του κ. Τατάρ όσο και του κ. Ερντογάν την έχει δώσει το ίδιο το ΣΑ. Έχει αποδείξει η διπλωματία τις τελευταίες μέρες ότι όταν επιστρατευτεί, όταν λειτουργήσει σωστά μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Έχουμε δει μια πρωτοφανή αντίδραση της διεθνούς κοινότητας, έχουμε δει μια σαφή τοποθέτηση από πλευράς του ΣΑ η οποία στέλνει τα κατάλληλα μηνύματα. Εμείς παραμένουμε εκείνη η αξιόπιστη Κυβέρνηση, η Κυπριακή Δημοκρατία παραμένει προσηλωμένη, πιστή στα όσα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την πρώτη στιγμή υποστηρίζει και προβάλλει και επαναλαμβάνουμε την ετοιμότητα μας στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου. Σε αυτό τον στόχο θα παραμείνουμε και θα επιμένουμε γιατί αν κάτι έχουν αποδείξει  οι τελευταίοι σχεδιασμοί του κατοχικού καθεστώτος είναι την αναγκαιότητα μιας ειρηνικής, βιώσιμης, δίκαιης λύσης του Κυπριακού».

Σε ερώτηση ο Εκπρόσωπος είπε ότι «αυτό που έχει σημασία και σύμφωνα με τη Δήλωση του ΣΑ, και η δική μας η τοποθέτηση ευθύς εξαρχής ήταν και παραμένει, είναι ότι δεν δεχόμαστε οποιαδήποτε αμφισβήτηση του καθεστώτος της νεκρής ζώνης. Ευελπιστούμε ότι θα παραμείνει αυτή η ηρεμία στην Πύλα. Ως Κυπριακή Δημοκρατία παρακολουθούμε στενά και συνεχίζονται οι διπλωματικές επαφές».

Σε ερώτηση αν θα μπορούσε να ανοιχθεί, για παράδειγμα, το οδόφραγμα Πυροϊου για να δεχθεί η ελληνοκυπριακή πλευρά κάποια αλλαγή στην Πύλα, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «δεν πρόκειται να συζητήσουμε καν οποιονδήποτε σχεδιασμό θέτει υπό αμφισβήτηση το καθεστώς της νεκρής ζώνης. Το ζήτημα για το οδόφραγμα Αθηένου – Πυροϊου το έχει θέσει επανειλημμένα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και είναι ένα ζήτημα που έχει θέσει και πρόσφατα».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εκτάκτως ενώπιον της Βουλής οι ελλείψεις και οι αυξήσεις στις τιμές των σιτηρών

Πήγαν διακοπές και ξέχασαν να υποβάλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις οι Κύπριοι - Πότε λήγει η προθεσμία

Οι «θησαυροί» της Κύπρου: Δέκα αξιοθέατα του νησιού μας που πρέπει να επισκεφθείς - Δείτε φωτογραφίες

Έσπασε κάθε ρεκόρ πωλήσεων ο Δεκαπενταύγουστος – Έτρεχαν σε τρια κρεοπωλεία για βρουν κρέας

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παππούς Χρύσανθος: Συγκινητικά τα λόγια της συζύγου του - «Αναστήθηκε ο Χριστός, αναστηθήκαμε κι εμείς»

ΕΔΕΚ: Σε ανοδική πορεία η συσπείρωση - Η 6η έδρα - Φαβορί ο Ανδρέας Αποστόλου

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Ο Δημήτρης Κόκοτας άνοιξε τα μάτια του – Δεν έχει πια μηχανική υποστήριξη



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top