ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Α. Κουκκίδη: «Γνωρίζαμε από την πρώτη στιγμή» είπε για τον εθνοφρουρό - «Απρόσκλητος» ήρθε στη συνάντηση ο 47χρονος Σύρος

Α. Κουκκίδη: «Γνωρίζαμε από την πρώτη στιγμή» είπε για τον εθνοφρουρό - «Απρόσκλητος» ήρθε στη συνάντηση ο 47χρονος Σύρος

Μαζί με δεύτερο παραπονούμενο ήρθε στη συνάντηση υπουργού Δικαιοσύνης και Αρχηγού Αστυνομίας ο 47χρονος Σύρος, που εν τέλει συνελήφθει.

Μιλώντας στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι» του ΑΝΤ1, η υπουργός Δικαιοσύνης Άννα Κουκκίδη Προκοπίου μιλάει ανοιχτά και ξεκαθαρίζει τι έγινε με τα επεισόδια στη Χλώρακα.

Μεταξύ άλλων ξεκαθάρισε ότι στη συνάντηση το απόγευμα της Δευτέρας, λέγοντας πως τόσο η ίδια, όσο και ο Αρχηγός Αστυνομίας δέχτηκαν να συναντήσουν δύο Σύρους, οι οποίοι το προηγούμενο βράδυ είχαν πέσει θύματα επίθεσης και εξέφραζαν την αγωνία των υπόλοιπων ομοεθνών τους. Ο 47χρονος Σύρος, σύμφωνα με την υπουργό, εμφανίστηκε απρόσκλητος στη συνάντηση που έλαβε χώρα στην ΑΔΕ Πάφου.

«Δεν είχαμε κάτι να διαπραγματευτούμε μαζί τους» απάντησε η Άννα Κουκκίδη σε ερώτηση αν έγιναν πάρε-δώσε. «Ο στόχος της συνάντησης ήταν να τους ενημερώσουμε ότι βλέπουμε πολύ σοβαρά το ζήτημα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την υπουργό, μόλις έγινε αντιληπτός, του έγιναν επισημάνσεις ότι υπάρχει υπόθεση εναντίον του. «Πήραμε την απόφαση να χειριστούμε το θέμα με γνώμονα την ασφάλεια όλων που βρίσκονται στη Χλώρακα», τόνισε η Υπουργός.

«Εμείς συζητήσαμε με τους ανθρώπους που ήρθαν εκεί για να μας πουν τα προβλήματα τους», συνέχισε η υπουργός, ξεκαθαρίζοντας πως η συνάντηση έγινε για να καθησυχαστούν οι ανησυχίες τους, και όχι για να διαπραγματευτούν με το κράτος, όπως λανθασμένα σύμφωνα με την ίδια, βγήκε προς τα έξω.

«Δεν θα ανεχθούμε καμία παρανομία, όπου χρειάζονται να γίνουν συλλήψεις να γίνουν» αυτές είναι οδηγίες που έχω δώσει στην Αστυνομία τόνισε η Υπουργός. Αυτό που συνέβη τη Δευτέρα τη νύχτα είναι την Αστυνομία να κάνει τη δουλειά της, και πρέπει να την αφήσουμε να κάνει τη δουλειά της. Πάντα πρέπει να κάνουμε διάλογο, και εκεί που κάποιοι έβαλαν κουκούλες και κρατούσαν ρόπαλα έπρεπε να επιβληθεί η τάξη».

Όσον αφορά τα βασανιστήρια σε στρατιώτη, η υπουργός αποκάλυψε ότι το γνωρίζαμε από τη στιγμή που είχε συμβεί. «Δεν είναι από την ανάρτηση που το είδαμε. Είναι πολύ ευαίσθητο θέμα. Δεν θα σχολιάσω περαιτέρω. Θα πω απλά ότι όσοι εμπλέκονται σε αυτή την υπόθεση θα συλληφθούν και θα προαχθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης», τόνισε η Άννα Κουκκίδη Προκοπίου.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα εδώ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στην Επ. Λεμεσού - Προχώρησε με ανάκληση προσωπικού η Πυροσβεστική - Δείτε βίντεο

Δεύτερη τραγωδία στις Φυλακές: Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όμως δεν τα κατάφερε

Ανείπωτη θλίψη – Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ο Παναγιώτης «Η μέρα δεν ξημέρωσε πολύ καλά»

Παραιτήθηκε από τους Οικολόγους η Έφη Ξάνθου - «Δεν μετανιώνω για τα 23 χρόνια που αφιέρωσα στο Κίνημα»

Καραγιάννης και Κωστρίκκης στο «Τ»: Να ανησυχούμε από την απόσυρση του AstraZeneca; - Όσα αναφέρουν



ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

Την απόρριψη του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ, κλήθηκε να σχολιάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφορικά την πρόταση της Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, για τριμερή συνάντηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top