ΔΙΕΘΝΗ

Έκανε καισαρική και πονούσε για μήνες - Απίστευτο τι βρήκαν στο σώμα Νεοζηλανδής 18 μήνες μετά

Έκανε καισαρική και πονούσε για μήνες - Απίστευτο τι βρήκαν στο σώμα Νεοζηλανδής 18 μήνες μετά

Μια γυναίκα υπέφερε από κοιλιακούς πόνους μετά από καισαρική που έκανε το 2020 σε νοσοκομείο της Νέας Ζηλανδίας. Εν τέλει είχαν ξεχάσει μέσα της έναν διαστολέα που έχει το μέγεθος ενός πιάτου.

Μετά τις αρχικές έρευνες σχετικά με την υπόθεση, το νοσοκομείο ισχυρίστηκε ότι δεν είχε παραλείψει να κάνει τις απαραίτητες διαδικασίες πριν και μετά την καισαρική στην οποία υποβλήθηκε η γυναίκα όταν ήταν περίπου 20 ετών.

Ωστόσο, σήμερα η επίτροπος Υγείας και Αναπηρίας της Νέας Ζηλανδίας, Μόραγκ Μακντάουελ, διαπίστωσε ότι το νοσοκομείο Te Whatu Ora Auckland παραβίασε τον κώδικα δικαιωμάτων των ασθενών.

Σε έκθεσή της, για το ιατρικό λάθος, η επίτροπος αναφέρει λεπτομερώς ότι η γυναίκα υποβλήθηκε σε προγραμματισμένη καισαρική τομή λόγω ανησυχιών για τον πλακούντα. Το ιατρικό προσωπικό ξέχασε μέσα της έναν διαστολέα, με αποτέλεσμα το επόμενο χρονικό διάστημα - για 18 μήνες - να υποφέρει από πόνους. Το χειρουργικό εργαλείο ανακαλύφθηκε τυχαία σε αξονική τομογραφία κοιλίας. Ο διαστολέας που έχει το μέγεθος πιάτου, δεν φαινόταν στις ακτινογραφίες.

Τελικά αφαιρέθηκε από την κοιλιακή χώρα της γυναίκας το 2021, περίπου 18 μήνες μετά την αρχική επέμβαση και έπειτα από αρκετές επισκέψεις στον παθολόγο της. Σε μια περίπτωση, ο πόνος της ήταν τόσο έντονος που επισκέφθηκε το τμήμα επειγόντων περιστατικών στο νοσοκομείο της πόλης του Όκλαντ.

Κατά τη διάρκεια της καισαρικής το 2020, στο χειρουργείο βρίσκονταν μεταξύ άλλων ένας χειρουργός, ένας επιμελητής, τέσσερις νοσηλευτές, δύο αναισθησιολόγοι και μια μαία. Η καταμέτρηση όλων των χειρουργικών εργαλείων που χρησιμοποιήθηκαν κατά την επέμβαση δεν περιλάμβανε τον διαστολέα.

Πηγή: lifo.gr/Με πληροφορίες από Guardian

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top