ΔΙΕΘΝΗ

Συναγερμός στη FIFA για ρατσιστικά περιστατικά στους προκριματικούς αγώνες

Συναγερμός στη FIFA για ρατσιστικά περιστατικά στους προκριματικούς αγώνες

Η FIFA ανησυχεί σοβαρά ότι θα συμβούν περιστατικά ρατσιστικού χαρακτήρα με αφορμή το ξεκίνημα της προκριματικής φάσης για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 από τη ζώνη της Νότιας Αμερικής.

Για το λόγο αυτό έχει στείλει επιστολή υπενθυμίζοντας τα μέτρα που θα εφαρμοστούν στους προκριματικούς αγώνες του Μουντιάλ 2026.

Η FIFA, όπως αναφέρει σχετικά η εφημερίδα της Βαρκελώνης «Mundo Deportivo», εάν συμβεί κάποιο «ρατσιστικό» περιστατικό, ο διαιτητής πρέπει να εφαρμόσει τη σχετική διαδικασία που προβλέπει τρεις φάσεις.

Το πρώτο που πρέπει να κάνει είναι να σταματήσει το παιχνίδι, και να γίνει ανακοίνωση για να σταματήσει αυτό το είδος συμπεριφοράς. Δεύτερον, να διακόψει το παιχνίδι στέλνοντας τους παίκτες στα αποδυτήρια για ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Αυτή η αντίδραση πρέπει να συνοδεύεται από μια άλλη ανακοίνωση και ένα νέο αίτημα για διακοπή αυτού του τύπου συμπεριφοράς. Και ως τελευταίο σενάριο, υπάρχει η οριστική διακοπή του αγώνα, ανακοίνωση της απόφασης από τα μεγάφωνο και εκκένωση του σταδίου.

Αλλά η FIFA έχει επίσης ενεργοποιήσει ένα σύστημα ελέγχου κατά των διακρίσεων, που περιλαμβάνει αξιολόγηση όλων των προκριματικών αγώνων όπου μπορεί να συμβούν τέτοια περιστατικά.

Σε αυτούς τους «ριψοκίνδυνους» αγώνες πρέπει να είναι παρόντες παρατηρητές που πρέπει να κάνουν τις σχετικές αναφορές που πρέπει να σταλούν στην Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA.

Παράγοντες όπως προηγούμενα περιστατικά κατά τη διάρκεια ή μετά από αγώνες θα ληφθούν υπόψη κατά τον χαρακτηρισμό των αγώνων ως «υψηλού κινδύνου». Επίσης η ύπαρξη ακροδεξιών ή ξενοφοβικών γκρουπ, το ιστορικό πλαίσιο συγκρούσεων μεταξύ των δύο ομάδων ή οποιαδήποτε θρησκευτική, γεωπολιτική ένταση θα λαμβάνομαι υπόψη.

Οι παρατηρητές που ορίζονται για αυτούς τους αγώνες από τη FIFA θα εργάζονται ανώνυμα για λόγους ασφαλείας. Η ταυτότητά τους θα κοινοποιηθεί μόνο στα δικαστικά όργανα της FIFA και στο CAS εάν είναι απαραίτητο, δεν θα γνωστοποιηθεί όμως στους κατηγορούμενους ή στα άλλα μέρη στις ακροάσεις ή στους εκπροσώπους τους.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ρωσία: Τουλάχιστον επτά νεκροί από πτώση λεωφορείου σε ποταμό της Αγίας Πετρούπολης - Δείτε απίστευτα βίντεο

Γιορτή της μητέρας: Κάντε τη μέρα της ξεχωριστή - Προτάσεις για δώρα, από γλυκά μέχρι λουλούδια και κοσμήματα - Φωτογραφίες

Τα έσοδα και οι δαπάνες του κράτους το πρώτο τρίμηνο του 2024 - Πόσα ξόδεψε και πόσα έβαλε στα ταμεία

Με μια βαλίτσα στο χέρι οι Κύπριοι – Πού σπατάλησαν τα περισσότερα χρήματα και ποιοι οι κυριότεροι λόγοι ταξιδιών

Eurovision 2024: Αυτή η χώρα κέρδισε το βραβείο καλύτερου στίχου - Oι νικητές των προηγούμενων ετών - Δείτε βίντεο



Ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα: Ανοιχτά της Ασντόντ το πλοίο Sagamore - Έτοιμες οι πλατφόρμες

Ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα: Ανοιχτά της Ασντόντ το πλοίο Sagamore - Έτοιμες οι πλατφόρμες

Το εμπορικό φορτηγό πλοίο Sagamore, το οποίο είχε αναχωρήσει από το λιμάνι Λάρνακας φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, έφτασε ανοιχτά των ακτών της Ασντόντ (18 μίλια βόρεια της Γάζας) όπου βρίσκεται το μηχανοκίνητο σκάφος Roy P. Benavidez, και μεταφόρτωσε τις προμήθειες για να ξεκινήσει η διαδικασία της παράδοσης τους στους Παλαιστίνιους, όταν λειτουργήσουν οι πλατφόρμες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top