ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αννίτα: Συγκάλεσε εκτάκτως σύσκεψη Αρχηγών για την Ad Hoc Επιτροπή για Δημογραφικό

Αννίτα: Συγκάλεσε εκτάκτως σύσκεψη Αρχηγών για την Ad Hoc Επιτροπή για Δημογραφικό

Σύσκεψη των Αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων συγκάλεσε η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου.

Η Πρόεδρος της Βουλής αποφάσισε να συγκαλέσει τη σύσκεψη με αφορμή χθεσινή επιστολή του Κοινοβουλευτικού Εκπρόσωπου του ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη,, με την οποία ζητούσε συνεδρία της Επιτροπής Επιλογής σε σχέση με τη λειτουργία και τις εργασίες της Ad Hoc Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη Μελέτη του Δημογραφικού προβλήματος.

Διαβάστε αυτούσια την επιστολή:

«Έντιμη κυρία Πρόεδρε,

Διά της παρούσης, σας διαβιβάζω αίτημα εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΑΚΕΛ, για την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Επιλογής, με θέμα συζήτησης την λειτουργία της Ad Hoc Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη Μελέτη του Δημογραφικού Προβλήματος.

Όπως είχα τονίσει και στην πρώτη συνεδρία της Επιτροπής Επιλογής για τον καταρτισμό των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών για την παρούσα Βουλευτική Περίοδο, η ανάληψη της προεδρίας της εν λόγω ειδικής Επιτροπής από βουλευτή κόμματος που δεν σχηματίζει πολιτική κομματική ομάδα, βρίσκεται σε σύγκρουση με τις διατάξεις του Άρθρου 73 του Συντάγματος.

Επισημαίνω ότι η πρακτική της οικειοθελούς παραχώρησης προεδρίας μόνιμης κοινοβουλευτικής επιτροπής από τα κοινοβουλευτικά κόμματα σε μη κοινοβουλευτικά κόμματα δεν μπορεί να αποτελεί προηγούμενο για την ανάληψη της προεδρίας της Ad Hoc Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη Μελέτη του Δημογραφικού Προβλήματος από βουλευτή/μέλος μη κοινοβουλευτικής ομάδας από το ΕΛΑΜ.

Περαιτέρω, υπενθυμίζεται ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΑΚΕΛ έχει επανειλημμένως προβεί σε διαβήματα για την κατ’ εξακολούθηση παραβίαση του Κανονισμού της Βουλής κατά τον καταρτισμό της ημερήσιας διάταξης των συνεδριών της Ad Hoc Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη Μελέτη του Δημογραφικού Προβλήματος.

Όπως σας έχω ενημερώσει και στο παρελθόν, στην ημερήσια διάταξη των συνεδριών της υπό αναφορά Επιτροπής περιλαμβάνονται θέματα που ουδόλως εμπίπτουν στην καθ’ ύλην αρμοδιότητα και/ή στους όρους εντολής που απορρέουν από την ονομασία της εν λόγω Επιτροπής και από την προηγούμενη λειτουργία της, κατά παράβαση του Κανονισμού 41Α. Το φαινόμενο της παραβίασης του Κανονισμού από την εν λόγω Επιτροπή έχει πλέον μονιμοποιηθεί, γεγονός παντελώς απαράδεκτο.

Με βάση όλα τα πιο πάνω, παρακαλώ όπως η παρούσα επιστολή τεθεί ενώπιον της Επιτροπής Επιλογής για συζήτηση και λήψη οριστικών αποφάσεων σε σχέση με τη λειτουργία και τις εργασίες της εν λόγω ειδικής Επιτροπής.»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Χειροπέδες σε έξι πρόσωπα - Εντοπίστηκαν από την Αστυνομία να διαμένουν παράνομα στη Δημοκρατία

Eurovision 2024: Απόψε ο δεύτερος ημιτελικός - Διαγωνίζεται η Ελλάδα με την Μαρίνα Σάττι και το Zari

Μονή Αββακούμ: Κλητεύθηκαν όλοι οι μοναχοί στην Ανακριτική Επιτροπή - Ανεβαίνουν σήμερα τα σκαλιά της Αρχιεπισκοπής - Ποιος ο λόγος

Χειροπέδες σε ζευγάρι για ναρκωτικά - Σακουλάκια και κάνναβη σε σπίτι 70χρονου - Φωτογραφία

Μπήκαν οι αυξήσεις στο χοιρινό - «Ξεπούλησε» το αρνάκι το Πάσχα παρά τις υψηλές τιμές

Κέντρα αναψυχής: Η νέα τάση που «εκπλήσσει» τους ιδιόκτητες - «Καμπανάκι» για την βιωσιμότητα αρκετών επιχειρήσεων



ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

Την απόρριψη του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ, κλήθηκε να σχολιάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφορικά την πρόταση της Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, για τριμερή συνάντηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top