ΔΙΕΘΝΗ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στενεύουν τα περιθώρια για την αντεπίθεση, προειδοποιούν οι ΗΠΑ το Κίεβο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στενεύουν τα περιθώρια για την αντεπίθεση, προειδοποιούν οι ΗΠΑ το Κίεβο

Η Ουκρανία έχει λίγο περισσότερες από 30 ημέρες πριν ο καιρός εμποδίσει την αντεπίθεσή της, τονίζει ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, στρατηγός Μαρκ Μίλεϊ.

Σε συνέντευξή του στο BBC, ο Μίλεϊ δήλωσε ότι οι ψυχρότερες συνθήκες από τον επόμενο μήνα θα κάνουν πιο δύσκολη την προσπάθεια των ουκρανικών δυνάμεων να πραγματοποιήσουν ελιγμούς.

«Υπάρχει ακόμη ένα εύλογο χρονικό διάστημα, πιθανώς περίπου 30 έως 45 ημέρες μάχης, οπότε οι Ουκρανοί δεν έχουν τελειώσει. Υπάρχουν μάχες που δεν έχουν τελειώσει», είπε.

Επιπλέον ο στρατηγός παραδέχτηκε ότι η ουκρανική επίθεση πηγαίνει πιο αργά από ό,τι αναμενόταν, αν και όπως είπε «οι Ουκρανοί εξακολουθούν να προχωρούν με σταθερή πρόοδο». Πρόσθεσε πάντως ότι είναι πολύ νωρίς για να πει κανείς αν η αντεπίθεση απέτυχε.

«Είπα από την αρχή αυτού [του πολέμου] ότι θα ήταν μακρύς, αργός, σκληρός και θα είχε μεγάλες απώλειες - και αυτό ακριβώς είναι», δήλωσε ο στρατηγός.

Στην ίδια εκπομπή, ο επικεφαλής του βρετανικού επιτελείου, ναύαρχος Τόνι Ραντάκιν, δήλωσε ότι «η Ουκρανία κερδίζει και η Ρωσία χάνει» και ότι η Ουκρανία έχει ανακτήσει το 50% του εδάφους που κατέλαβε η Ρωσία.

Η πρόοδος της Ουκρανίας οφείλεται επίσης στη διεθνή κοινότητα «που ασκεί οικονομική και διπλωματική πίεση» στη Ρωσία.

Η αντεπίθεση της Ουκρανίας, η οποία ξεκίνησε το καλοκαίρι, μέχρι στιγμής έχει σημειώσει περιορισμένα κέρδη. Οι Ουκρανοί στρατηγοί ισχυρίζονται ότι έχουν παραβιάσει την πρώτη γραμμή άμυνας της Ρωσίας στο νότο.

Οι Ουκρανοί γενικά παραδέχονται ότι οι βροχές και το κρύο κατά το φθινόπωρο και τον χειμώνα κάνουν πιο δύσκολες τις συνθήκες, αλλά τονίζουν ότι η αντεπίθεσή τους προχωρά.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top