ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βγαίνει στο «σφυρί» το πρώην Madisons Mall - Πόσα και πότε θα εκποιηθεί

Βγαίνει στο «σφυρί» το πρώην Madisons Mall - Πόσα και πότε θα εκποιηθεί

Μετά το Εκπτωτικό Χωριό Neo Plaza, για το οποίο οι ιδιοκτήτες του προσέφυγαν ήδη στη Δικαιοσύνη, αξιώνοντας αποζημιώσεις 17 εκατομμυρίων ευρώ, έχει προγραμματιστεί το επόμενο διάστημα κι η εκποίηση του πρώην κτιρίου της ΙΜC, στο οποίο στεγαζόταν για χρόνια το ΧΑΚ κι εν συνεχεία το Madisons Mall.

Σύμφωνα με την ειδοποίηση που αναρτήθηκε στην πλατφόρμα για τους επικείμενους πλειστηριασμούς, το ακίνητο που αφορά χωράφι έκτασης 18.590 τ.μ., θα επιχειρηθεί να εκποιηθεί τη Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου.

Με βάση την ειδοποίηση, εντός του ακινήτου, υπάρχουν δύο κτίρια που δεν αναφέρονται στην εγγραφή. Πρόκειται για ένα διώροφο εμπορικό κτίριο στο βορειοδυτικό τμήμα του χωραφιού και ένα τετραώροφο εμπορικό κτίριο στο νοτιοανατολικό τμήμα.

Σημειώνεται πως, το ακίνητο αφορά 1713/2001 μερίδιο εντός του οποίου υπάρχει το τετραώροφο εμπορικό κτίριο, το οποίο ολοκληρώθηκε το 2000 και αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και τρεις ορόφους, συνολικού εμβαδού περίπου 17.500 τ.μ.

Τα χαρακτηριστικά του ακινήτου

Σύμφωνα, εξάλλου, με επιπρόσθετες πληροφορίες που παρατίθενται, το κτίριο φαίνεται να κατασκευάστηκε το 2000 με δομή από οπλισμένο σκυρόδεμα και με διπλούς τοίχους από τούβλα.

Το κτίριο είναι μια κατασκευή τεσσάρων τμημάτων (για αντισεισμικούς σκοπούς). Εξωτερικά είναι καλυμμένο με φυσική πέτρα, ενώ μέρος της πρόσοψης σήμερα καλύπτεται με alucobond. Σημειώνεται ότι, οι ιδιοκτήτες άρχισαν πρόσφατα να αφαιρούν το alucobond στους εξωτερικών τοίχους στα πλαίσια της ανακατασκευής του κτιρίου για μια νέα προοριζόμενη χρήση.

Το κτίριο αποτελείται από τους ακόλουθους χώρους συνολικού εμβαδού περίπου 17.500 τ.μ.:
Υπόγειο (4.347 τ.μ.) – ανοιχτός εκθεσιακός χώρος, εγκαταστάσεις WC και χώρος που χρησιμοποιείται για αποθηκευτικούς σκοπούς και συνδέεται με ράμπα φόρτωσης / εκφόρτωσης.
Ισόγειο (4.144 τ.μ.) - χωλ εισόδου, χώροι γραφείων, χώρος λιανικής πώλησης ανοικτού τύπου, εγκαταστάσεις WC και άλλοι βοηθητικοί/αποθηκευτικοί χώροι.
- 1ος Όροφος (4.061 τ.μ.) - ανοιχτός εκθεσιακός χώρος, εγκαταστάσεις WC και άλλοι βοηθητικοί / αποθηκευτικοί χώροι.
- 2ος Όροφος (4.179 τ.μ.) - εκθεσιακός χώρος ανοικτού τύπου, εγκαταστάσεις WC και άλλοι βοηθητικοί / αποθηκευτικοί χώροι.
3ος Όροφος (863 τ.μ.) - είναι η ταράτσα του κτιρίου, μέρος της οποίας έχει μετατραπεί σε κλειστό χώρο, χωρίς την έκδοση σχετικής άδειας.

Αξίζει, δε, να αναφερθεί πως κάθε όροφος έχει ύψος 5,5 μέτρα. Οι ορόφοι συνδέονται με κυλιόμενες σκάλες, εσωτερική σκάλα (έξοδοι κινδύνου), τρεις ανελκυστήρες για τους επισκέπτες, δύο ανελκυστήρες εξυπηρέτησης και έναν ανελκυστήρα εμπορικών χώρων.

Υπάρχει, επίσης, ένας διπλός ανελκυστήρας που κατασκευάστηκε δίπλα στην κύρια είσοδο του κτιρίου, χωρίς την έκδοση της κατάλληλης άδειας, ενώ εξωτερικά, υπάρχει ένας μεγάλος περιφραγμένος, ακάλυπτος, ασφαλτοστρωμένος χώρος στάθμευσης.

Εξάλλου, το σύστημα κλιματισμού τροφοδοτείται από δύο ψύκτες 500hp και τρεις παλαιότερες εφεδρικές μονάδες, ενώ όλοι οι όροφοι είναι εξοπλισμένοι με σύστημα εξαερισμού, σύστημα συναγερμού, CCTV, ανιχνευτές πυρκαγιάς με και άλλα συστήματα αυτοματισμού, καθώς και ένα ντεπόζιτο νερού 50 τόνων, πυροσβεστικές αντλίες και τέσσερις υποσταθμοί ηλεκτρικής ενέργειας των 1.000 KVA έκαστος.

Όπως αναφέρεται, ακόμη, στην ειδοποίηση τμήματα του 2ου και 3ου ορόφου δεν είναι σε καλή φυσική κατάσταση και συντήρηση.

Σύμφωνα, επίσης, με την Arab Jordan Investment Bank S.A., στην κυριότητα της οποίας πέρασε το ακίνητο, υπάρχει ισχυρισμός ότι κάποιο μέρος του ισογείου και του υπογείου του κτιρίου, υπόκειται σε ενοικίαση ή/και μίσθωση προς όφελος νομικού προσώπου, υπογραμμίζοντας ότι η εν λόγω πληροφορία βασίζεται αποκλειστικά σε ισχυρισμό και η Τράπεζα δεν έχει στη διάθεσή της περαιτέρω λεπτομέρειες.

Η επιφυλασσόμενη τιμή πώλησης του ακινήτου καθορίστηκε στα 14.599.200 ευρώ και όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό διεκδικώντας το, θα πρέπει να καταβάλουν μέχρι και δύο μέρες πριν τη διενέργειά του το ποσό του 1.459.920 ευρώ ως εγγύηση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top