ΔΙΕΘΝΗ

Βουλγαρία: Οι αγρότες έκλεισαν δρόμους και συνοριακές διαβάσεις

Βουλγαρία: Οι αγρότες έκλεισαν δρόμους και συνοριακές διαβάσεις

Στο πλαίσιο μιας πανεθνικής διαμαρτυρίας που προκλήθηκε από την άρση της απαγόρευσης εισαγωγής ουκρανικών γεωργικών προϊόντων, Βούλγαροι αγρότες απέκλεισαν πάνω από 40 σημαντικούς δρόμους και συνοριακές διαβάσεις τη Δευτέρα.

Όπως μετέδωσε το Βουλγαρικο Πρακτορείο Ειδήσεων, οι διοργανωτές της διαμαρτυρίας προέτρεψαν τον κόσμο να απέχει από τα ταξίδια εκτός εάν επρόκειτο για θέμα έκτακτης ανάγκης. Το Υπουργείο Εσωτερικών είπε ότι «όλο το προσωπικό δεσμεύεται για τη διασφάλιση της δημόσιας τάξης» κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων.

Περίπου 26 κλαδικές οργανώσεις από όλο τον κλάδο συμμετέχουν στη διαμαρτυρία, δήλωσε η Ένωση Βουλγάρων Αγροτών.

Οι διαδηλωτές απέκλεισαν τη συνοριακή διάβαση της Γέφυρας του Δούναβη με τη Ρουμανία. Ο δρόμος από και προς τη Γέφυρα 2 του Δούναβη ήταν επίσης αποκλεισμένος. Ο δρόμος από το Κάρνταμ προς τα σύνορα με τη Ρουμανία ήταν αποκλεισμένος μόνο για βαρέα φορτηγά.

Η ηγεσία της Ένωσης Βουλγάρων Αγροτών συγκεντρώθηκε σε ένα πεδίο πτητικών μέσων στην Μπιάλα Σλάτινα όπου μαζεύτηκαν όλα τα γεωργικά μηχανήματα από την περιοχή. «Ζητούμε συγγνώμη από τους πολίτες και τους προειδοποιούμε να αναβάλουν τα προγραμματισμένα ταξίδια στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου, καθώς οι κεντρικοί δρόμοι θα είναι κλειστοί σε όλη τη χώρα», δήλωσε ο Γκεόργκι Στογιάνοφ, πρόεδρος της Ένωσης. Η διαμαρτυρία θα μεταφερθεί στη Σόφια την Τρίτη.

Οι αποτελεσματικές δράσεις διαμαρτυρίας θα συνεχιστούν μέχρι να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα, είπε ο Στογιάνοφ.

Η βιομηχανία έχει πέντε αιτήματα από την κυβέρνηση - να συνεχίσει την απαγόρευση εισαγωγών γεωργικών προϊόντων από την Ουκρανία, να επεκτείνει την απαγόρευση στα φρούτα, τα λαχανικά, το κρέας, το γάλα και το μέλι, στους αγρότες να καταβληθεί ολόκληρο το ποσό της αποζημίωσης για τις απώλειες που οφείλονται στον πόλεμο στην Ουκρανία έως τις 30 Σεπτεμβρίου και να καταβληθεί άμεσα η κρατική ενίσχυση για περιοχές που πλήγησαν από φυσικές καταστροφές. Οι διαδηλωτές θέλουν επίσης πρόσθετα κονδύλια κρατικής βοήθειας και χαλάρωση των όρων των παρεμβάσεων του Στρατηγικού Σχεδίου.

Η επιτροπή πρωτοβουλίας για τις επ' αόριστον αποτελεσματικές δράσεις διαμαρτυρίας για τη διάσωση της βουλγαρικής γεωργίας επιμένει ότι η προσοχή δεν πρέπει να εστιάζεται αποκλειστικά στους παραγωγούς σιτηρών, καθώς στις δράσεις διαμαρτυρίας συμμετέχει ολόκληρη η βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένων των κτηνοτρόφων, των μελισσοκόμων, των καλλιεργητών φρούτων και λαχανικών.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Επιμένει ο Βαβούσκος για εσφαλμένη διαδικασία – Ποια επιλογή τους απομένει

Τροχαίο στο Παραλίμνι: Σοκάρουν οι φωτογραφίες από το όχημα που οδηγούσε ο 53χρονος τραυματίας

Έφη Ξάνθου: Το παρασκήνιο της παραίτησης και... η διαρροή - Το κόμμα που συμπαθεί και «το μόνο σίγουρο»

ΣΥΟΠ: Τι αλλάζει στη διάρκεια υπηρεσίας και τις μισθολογικές κλίμακες - Τα νέα επιδόματα στην ΕΦ

Σε λειτουργία ακόμα δύο σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη Λευκωσία - Δείτε φωτογραφίες

Eurovision 2024: «Μας την είπαν» οι Σουηδοί – Η αναφορά στην Κύπρο σε τραγούδι – Βίντεο



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Αποδέχτηκε τον στραγγαλισμό ως αιτία θανάτου η ανακρίτρια

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Αποδέχτηκε τον στραγγαλισμό ως αιτία θανάτου η ανακρίτρια

Αυλαία πέφτει, 19 χρόνια μετά, για την υπόθεση του Θανάση Νικολάου, στην τρίτη θανατική ανάκριση για τα αίτια του θανάτου του, ο οποίος είχε εντοπιστεί νεκρός στις 29 Σεπτεμβρίου του 2005 κάτω από τη γέφυρα της Άλασσας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top