ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στο κελί για οκτώ μέρες ο 33χρονος για τα 22 κιλά κάνναβης και το πιστόλι

Στο κελί για οκτώ μέρες ο 33χρονος για τα 22 κιλά κάνναβης και το πιστόλι

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών, εναντίον άνδρα ηλικίας 33 ετών, κατοίκου της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση εντοπισμού στην οικία του 22 κιλών κάνναβης, ενός έμφορτου πιστολιού, ενός κυνηγετικού όπλου και φυσιγγίων.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Στέλιος Σεργίδης, εκπρόσωπος Τύπου της ΥΚΑΝ «στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης εντοπισμού και κατάσχεσης 32 κιλών κάνναβης τον Ιούλιο στη Λεμεσό, μέλη της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών, διεξήγαγαν σήμερα βάσει δικαστικού εντάλματος, έρευνα σε αγροτική κατοικία στο Λιοπέτρι».

Πρόσθεσε ότι «κατά τη διάρκεια της έρευνας στην οικία, ιδιοκτησίας άντρα ηλικίας 33 ετών, ανευρέθηκε ένα έμφορτο πιστόλι με οκτώ πλήρη φυσίγγια, ένα κυνηγετικό όπλο, καθώς επίσης και 61 πλήρη φυσίγγια κυνηγετικού όπλου. Επίσης σε βοηθητικό φρεάτιο εξαερισμού, το οποίο εφάπτεται εξωτερικά της οικίας, ανευρέθηκαν 39 νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν 22 περίπου κιλά κάνναβης».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Σεργίδης είπε πως «απ’ ότι φαίνεται πρόκειται για οργανωμένη ομάδα κυκλώματος διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών στην κυπριακή αγορά. Αυτή τη στιγμή εξετάζονται από την ΥΚΑΝ και οι δύο υποθέσεις, δηλαδή αυτή με τα 32 κιλά κάνναβης στη Λεμεσό και των 22 κιλών στο Λιοπέτρι, προκειμένου να δούμε κατά πόσον υπάρχουν και άλλα μέλη σε αυτή την ομάδα».

Ακόμα οι ανακριτές της υπόθεσης «εξετάζουν από που προήλθαν τα ναρκωτικά και ενδεχόμενοι συνεργάτες των συλληφθέντων τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Κύπρο. Φαίνεται ότι οι δύο υποθέσεις συνδέονται και απο τις έρευνες που διεξάγονται αναμένεται να δούμε τι ρόλο διαδραμάτιζε το κάθε άτομο στην συγκεκριμένη ομάδα, προκειμένου να προχωρήσουμε στην εξιχνίαση της υπόθεσης».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΥΚΑΝ «τα δύο άτομα είναι γνωστά στην ΥΚΑΝ». Είπε επίσης ότι πρόκειται για μεγάλες ποσότητες που κατασχέθηκαν και «στόχος της Υπηρεσίας είναι να καταφέρουμε να κατασχέσουμε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών πριν αυτά διατεθούν στην αγορά. Ταυτόχρονα σκοπός μας είναι η σύλληψη των ατόμων που διακινούν και εμπορεύονται τα ναρκωτικά και να τα οδηγήσουμε ενώπιον της Δικαιοσύνης».

Σε άλλη ερώτηση ο κ. Σεργίδης απάντησε πως «μέχρι και χθες για το 2023 έχουν εντοπιστεί και κατασχεθεί πάνω από 431 κιλά κάνναβης, που είναι η μεγαλύτερη ποσότητα των τελευταίων χρόνων».

Όσον αφορά τον 33χρονο, είπε ότι αυτός οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα κράτησης για οκτώ μέρες. «Εναντίον του 33χρονου διερευνώνται αδικήματα που αφορούν παράνομη κατοχή πιστολιού, παράνομη κατοχή ΔΟΚΟ, παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών, παράνομη κατοχή ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Β με σκοπό την προμήθεια σε άλλο πρόσωπο, παράνομη κατοχή και προμήθεια ναρκωτικών από άλλο πρόσωπο και συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος» είπε.

Η ΥΚΑΝ (Κλιμάκιο Αμμοχώστου) συνεχίζει τις εξετάσεις.

Υπό κράτηση νεαρός για υπόθεση ληστείας και παράνομης κατοχής περιουσίας

 

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης για 8 μέρες, εναντίον νεαρού ηλικίας 24 ετών, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση ληστείας και παράνομης κατοχής περιουσίας, που διαπράχθηκε στη Λάρνακα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας «νεαρός ηλικίας 21 ετών κατήγγειλε στο ΤΑΕ Λάρνακας ότι γύρω στη 01.20 τα ξημερώματα της Τρίτης 19 Σεπτεμβρίου, έπεσε θύμα ληστείας, ενώ περπατούσε στην παραλιακή λεωφόρο των Φοινικούδων».

Όπως κατήγγειλε ο 21χρονος, τον πλησίασε άγνωστός του άνδρας, ο οποίος πρόταξε εναντίον του μαχαίρι και του έκλεψε το κινητό του τηλέφωνο και ένα χαρτονόμισμα των 20 ευρώ. Ο νεαρός ανέφερε ακόμα στην καταγγελία του ότι «ο δράστης φέρεται να  ζήτησε το ποσό των 20 ευρώ, για να του επιστρέψει το τηλέφωνό του, ωστόσο ο παραπονούμενος έφυγε τρέχοντας».

Μέλη της Αστυνομίας, που βρίσκονταν σε μηχανοκίνητη περιπολία στην περιοχή όπου διαπράχθηκε η ληστεία, εντόπισαν άνδρα ο οποίος ομοίαζε στην περιγραφή που έδωσε ο 21χρονος για τον φερόμενο δράστη.

Οι αστυνομικοί κινήθηκαν προς τον άγνωστο άνδρα, ο οποίος προσπάθησε να διαφύγει τρέχοντας, ωστόσο τον ακολούθησαν και κατάφεραν να τον ανακόψουν σε κοντινή απόσταση.

Από έρευνα που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για 24χρονο, στην κατοχή του οποίου εντοπίστηκαν ένα μαχαίρι, ένα κινητό τηλέφωνο και αριθμός τραπεζικών καρτών, εκδομένες σε διάφορα πρόσωπα.

Ο 24χρονος συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα και τέθηκε υπό κράτηση, ενώ το πρωί οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα κράτησης για οκτώ ημέρες.  

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λάρνακας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top