ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διορθωτικές κινήσεις από τον Πρόεδρο, έρχονται αλλαγές

Διορθωτικές κινήσεις από τον Πρόεδρο, έρχονται αλλαγές

Μια σειρά από αλλαγές προγραμματίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας το αμέσως επόμενο διάστημα, ώστε να καλύψει αδυναμίες που έχουν εντοπιστεί και έχουν προκαλέσει προβλήματα δυσλειτουργίας.

Η παραίτηση της Δόξας Κωμοδρόμου αποτελεί την πρώτη απώλεια από το στενό κύκλο των συνεργατών του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος αντιλαμβάνεται την ανάγκη για ενίσχυση της ομάδας με άτομα με περισσότερη πολιτική εμπειρία. Η αδυναμία αυτή έγινε αντιληπτή εδώ και καιρό, μετά από μια σειρά από προβλήματα που έφεραν την κυβέρνηση σε δυσχερή θέση, όπως ήταν το θέμα με τα συμβόλαια των συνεργατών από τις πρώτες μέρες της διακυβέρνησης.

Οπως έγραψε την Κυριακή το themaonline, τις επόμενες μέρες ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα δει επισταμένα άλλες δύο εκκρεμότητες που έχει ενώπιόν του. Το θέμα με τα επεισόδια σε Χλώρακα και Λεμεσό βρίσκεται ήδη στην ατζέντα του και τις αμέσως επόμενες ώρες, θα πρέπει να αναμένονται αποφάσεις. Ο Πρόεδρο θα προχωρήσει σε κάποιες ενέργειες, λαμβάνοντας υπόψη την έκθεση γεγονότων για τα επεισόδια σε Λεμεσό και Χλώρακα.

Στη λίστα των εκκρεμοτήτων του βρίσκεται το ζήτημα των δύο ισχυρών κυρίων του υπουργείου Υγείας, Πόπης Κανάρη και Χριστίνας Γιαννάκη, το οποίο υπό τις περιστάσεις, είναι το λιγότερο επείγον από τα υπόλοιπα που καλείται να διαχειριστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Οικονομία, μέτρα κατά της ακρίβειας, Κυπριακό, είναι ψηλά στις προτεραιότητες του Προέδρου, ο οποίος θα ενημερώσει σήμερα Τρίτη την πολιτική ηγεσία για τις επαφές του στη Νέα Υόρκη και εντός της εβδομάδας, δεν αποκλείεται να απευθυνθεί στο λαό με τηλεοπτική δήλωση, τόσο για το εθνικό θέμα, όσο και για τα θέματα οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής, με αφορμή την κατάθεση του πρώτου προϋπολογισμού της διακυβέρνησής του.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι



Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 7.40 το απόγευμα της Κυριακής (6/5) στον κύριο δρόμο Καλού Χωριού - Λεμεσού, έχασε τη ζωή του ο άτυχος Ευτύχιος Χαρίτου, 30 ετών από τη Λεμεσό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top