ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ουστέλ: «Διανύουμε εξαιρετικά σημαντικές ημέρες για άνοιγμα ψευδοκράτους»

Ουστέλ: «Διανύουμε εξαιρετικά σημαντικές ημέρες για άνοιγμα ψευδοκράτους»

«Διανύουμε εξαιρετικά σημαντικές ημέρες όσον αφορά τις διπλωματικές πρωτοβουλίες και το άνοιγμα προς τον έξω κόσμο», δήλωσε ο «πρωθυπουργός», Ουνάλ Ουστέλ, μιλώνας σε συνέντευξη Τύπου για την επίσκεψή του και τις επαφές του στο Αζερμπαϊτζάν.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Ουστέλ συνοδευόταν από εκπροσώπους της αντιπροσωπείας που συμμετείχε στην επίσκεψη. Στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν επίσης «υπουργοί» και ορισμένοι «βουλευτές».

Αναφέρθηκε σε «σημαντικές επαφές» που αφορούν την ανάπτυξη του διαλόγου με το Αζερμπαϊτζάν στα πεδία της οικονομίας, του τουρισμού και της ανώτατης παιδείας. 

«Μας φιλοξένησαν στο υψηλότερο επίπεδο που αρμόζει σε ένα κράτος. Αυτό είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό πρώτο βήμα. Όλοι όσοι συμμετείχαν εκεί είδαν με τα μάτια τους ότι η φάση "τρία κράτη ένα έθνος" δεν είναι απλά ένα σύνθημα», ισχυρίστηκε ο κ. Ουστέλ.

«Δυστυχώς, η γέφυρα της καρδιάς μας με το Αζερμπαϊτζάν, η οποία δημιουργήθηκε πριν από αιώνες, δεν έχει χρησιμοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Με αυτή την επίσκεψη, αρχίσαμε να χρησιμοποιούμε ξανά αυτή τη γέφυρα. Η επίσημη υποδοχή του προέδρου μας στο Αζερμπαϊτζάν από τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό και ιστορικό γεγονός. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η δήλωση του κ. Αλίγιεφ ότι θα γίνουν βήματα για την ανάπτυξη πολιτιστικής, πολιτικής και οικονομικής συνεργασίας με τους Τουρκοκύπριους δεν είναι απλώς μια ευχή» είπε.

Αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις στο Μεσανατολικό, ο κ. Ουστέλ είπε ότι «παρακολουθούν τα γεγονότα στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη με έκπληξη» και ότι «ποτέ δεν ενέκριναν τον πόλεμο». «Θέλουμε να έρθει η ειρήνη το συντομότερο δυνατό, θέλουμε να σταματήσει ο πόλεμος, θέλουμε να σταματήσει να ρέει το αίμα», πρόσθεσε ο κ. Ουστέλ, ο οποίος αναφέρθηκε και στις διπλωματικές προσπάθειες της Άγκυρας για το θέμα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top